Megtört a jég; Tim Cook a világ egyik legjobb vezetője; megjelentek az új iOS készülékek – mi történt a héten?

HusztiD 2016.04.03. 14:00 Apple, Kiemelt hírek 0 db 566

Nagyon sok érdekes hírünk volt a héten, melyekből szokás szerint összeszedtük a legérdekesebbeket, így ha valamiről lemaradtatok volna, azt most bepótolhatjátok. Nagy de nézzük, pontosan milyen dolgok történtek ezen a héten.

iphone-se-21

Megtört a jég: az FBI feltörte az Apple titkosítását

Napokkal ezelőtt jött a hír, mely szerint az FBI egy izraeli cég, a Cellebrite segítségével képes lehet feltörni a már régóta szóban forgó iPhone 5c-t, amelyet a San bernardinói terrortámadáskor használt az egyik elkövető. Nagyon bizakodóak voltak ekkor a szövetségiek, hiszen emiatt napolták el az előző heti tárgyalást.

tim-cook-fbi

Bővebben itt.

Tim Cook a világ egyik legnagyszerűbb vezetője

A Fortune immáron harmadik alkalommal adta ki a világ 50 legnagyszerűbb vezetőinek listáját. Ebből többek között megtudhattuk, hogy Tim Cook sokkal jobb vezető, mint Paul Ryan az USA Házelnöke, de az Amazon CEO-ja, Jeff Bezos még őket is megelőzi a szakértők legújabb rangsorolása alapján.

tim-cook-780x552

Bővebben itt.

Íme az Apple 2016-os beszállítói programja

Hagyomány szerint az Apple idén is kiadta a 2016-os beszállítói programját, melynek kapcsán a vállalat COO-ja, Jeff Williams írt egy rövid levelet, amelyben részletezte az Apple elkötelezettségét azon emberek felé, akik segítenek nekik létrehozni a nagyszerű termékeiket. Az új kiadvány szerint a tavalyi év folyamán összesen 640 ellenőrzést tartottak világszerte, melyben összesen 1,6 millió munkavállaló volt érintett. Mindezeket 25 országban ejtették meg, illetve 140 olyan hely volt, ahol még most jártak először látogatóban.

screen-shot-2016-03-30-at-12-33-55-pm

Bővebben itt.

Még az iPhone SE-re ígérkező hatalmas kereslet sem állítja meg a visszaesést

A Digitimes egy közeli ellátási láncból származó forrásra hivatkozva állítja, hogy az Apple a 2016 második negyedéves berendelései alapján csökkenő iPhone eladások elé néz. Korábban már hallhattunk hasonló dolgokról, mivel az elemzők javarészt csökkenésre számítanak az eladásokat illetően.

iphone-se11

Bővebben itt.

Az iOS 9.3 az eddigi legstabilabb mobil operációs rendszer

Készült egy új, de nagyon érdekes felmérés az Apteligent jóvoltából. Az amúgy alkalmazások elemzésével foglalkozó vállalat legújabb beszámolójából kiderült, hogy az eddigi legstabilabb mobil operációs rendszer a nem olyan régen kiadott iOS 9.3-as verziója.

ios-9.3-800x420-1-800x420

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején beszámoltunk, hogy kellemetlen gondokat hozott az iOS 9.3-as frissítése, majd arról, hogy stressz tesztben remekelt az iPhone SE, illetve megtudhattuk, hogy milyen lehet a 2017-es iPhone felhozatal. Az Apple Pay után a Samsung Pay is útjára eredt Kínában, közben az előrendelések alapján igencsak népszerű volt az iPhone SE. Ha már SE, akkor azt az elmúlt napok folyamán szétszedték, ugyanakkor kiderült, hogy az új 9,7 colos iPad Pro lehet a csökkenő tableteladások megmentője.

iphone-passcode

A hét második felében kiderült, hogy igencsak pillanatok alatt tölt az Apple új USB C töltője, illetve újra elővették az Apple-t, ám ezúttal egy emberöléses ügy miatt kényszerítenék a titkosítás feloldására. A hét vége előtt nem sokkal megtudhattuk, hogy átlagosan 10 ezer forintot költünk el évente az App Store-ban, valamint a Foxconn hivatalosan felvásárolt a Sharp-ot. Végezetül Martin Hajektól kaptunk új MacBook Pro koncepcióképeket és végre-valahára megérkezett az iOS 9.3.1.

Ezek történtek az Apple-t illetően a tizenharmadik héten. Jövő hétre vélhetően kapunk új iPhone SE és iPad Pro teszteket és videókat, ezen felül talán hallhatunk még a mostanában szárnyra kapott titkosításos ügyről.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!