Rengeteg érdekességet találtak iPhone SE szétszerelésekor

HusztiD 2016.03.31. 09:34 iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 1 743

main banner_0

Már-már hagyománnyá nőtte ki magát a dolog, mikor kijön egy új tech termék, akkor azokat gyorsan darabjaira szedik a hozzáértő szervizesek. Általában az iFixit csapata szokott ebben jeleskedni, de ezúttal a ChipWorks megelőzte őket, akik szétkapták az új telefont, majd alaposan megvizsgálták, hogy mégis milyen komponensekből tevődik össze az új telefon.

Az elmúlt időszak folyamán többen is úgy tekintettek az iPhone SE-re, mint egy 6s-re, amit a jó öreg 5/5s házában rejtettek el. Úgy tűnik, hogy ez teljesen igaz, hiszen az új telefonban ugyanaz az A9-es processzor található, mint a tavaly ősszel megjelent csúcsmodellben, s az adott készüléket, amit szétszedtek, abban szintén a TSMC által gyártott chip volt. Egyelőre nem tudni pontosan, de vélhetően itt is vannak jórészt Samsung egységek.

Ha kicsit tovább megyünk, akkor a készülékben szintén megtalálhatjuk a 2 GB-os LPDDR 4 RAM-ot. Érdekességképpen a szétszerelt telefonban ezt a memóriaegységet még tavaly augusztus és szeptember környékén gyártották, ami arra adhat utalást, hogy eredetileg az iPhone 6s modelljeibe szánták. Nem mellékesen egy 16 GB-os Toshiba által gyártott flash tárolót fedeztek fel a szakemberek, ami az elmondásuk szerint egy teljesen új chip – ergo még nem használták a korábbi készülékeiknél.

02-apple-iphone-se-teardown-chipworks-analysis-internal-back-pcb-hero

Ha a kijelzőről esik szó, akkor az Apple teljesen visszament a múltba és az iPhone 5s paneljét használták. Ennek kapcsán a Broadcom BCM5976 és a Texas Instruments 343S0645 egységeket alkalmaztak az iPhone SE-ben. Ugyanezeket a megoldásokkal találkozhattunk korábban az 5s -nél, illetve rengeteg iPod-ban szintén megtalálhatóak voltak.

Ha az Apple az SE-ben szintén bemutatta volna a 3D Touch kijelzőt, akkor vélhetően már az iPhone 6s-ből megismert egységeket használták volna fel. Az NFC chip az teljesen ugyanaz, mint amit a 6s készülékekben megtalálhatunk, de akár említhetjük a telefon giroszkópját egyaránt, hiszen egy az egyben átvették a csúcsmodelltől.

Ahogyan láthatjuk, az iPhone SE az 5s és a 6s méltó keveréke lett – akárcsak ahogyan azt várhattuk. Most már csak az a kérdés, hogy milyen sikereket fog aratni, hiszen az előrendelésekre nem lehet panasza az Apple-nek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Krisz - 2016.03.31. 14:16

    Mar nagyonregen vartam de csalodas…
    Mert en azthittem hogy a 4hazat kapjameg ugyan ez a harver!!
    Rossz dontes szerintem

  2. TLC - 2016.03.31. 18:40

    Persze jo h nem a 3-aset kapta! Vagy egy 3210 es nokiaet

  3. H@m! - 2016.03.31. 20:42

    Ip 4s az csak 3,5 col. Azt nem tennék. 4 col az idealis!!!

  4. Pal007 - 2016.04.01. 00:49

    Krisz
    Hogy hihettél ilyet? Soha sehol egy szó sem esett arról, hogy 3,5″ kijelzővel jönne az új kisebbik iPhone…

Szólj hozzá Te is!