Emberölés miatt két iOS eszköz feltörésében segédkezik az FBI

HusztiD 2016.03.31. 15:30 iPhone 3 hozzászólás 260

apple-ceo-tim-cook-fighting-fbi-on-terrorism

Az elmúlt napok folyamán az FBI bejelentette, hogy az Apple segítsége nélkül sikerült feltörniük a már egy ideje szóban forgó iPhone 5c-t, amelyet a San bernardinói terrortámadás egyik elkövetője használt. Azóta csak úgy jönnek-mennek a dolgok, s a legfrissebb hírek szerint az FBI készségesen felajánlotta segítségét, hogy egy másik iPhone és iPod-ot törjenek fel egy arkansasi emberölés ügye miatt.

Az információk szerint az érintett ügyben két fiatal korút vádolnak emberölés gyanújával. A tegnapi nap folyamán a bíróság beleegyezett a tárgyalás elhalasztásába annak reményében, hogy az FBI szakemberei feltörik a két gyanúsított iPhone és iPod készülékeit. Pontosabb adatok ugyan nem láttak napvilágot az arkansasi ügy révén, de az szövetségiek megerősítették, hogy ezúttal két darab iOS eszközről van szó, amit hasonló módszerrel kísérelnek meg feltörni, mint az iPhone 5c-t.

Hogy mi lesz az ügy kimenetele, arról vélhetően még hallani fogunk. Ameddig az Apple nem erősíti meg jobban a titkosítását, addig valószínűleg ez fog menni, hogy az FBI az újonnan egyezséget kötött partnerével karöltve törik fel az almások eszközeit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Color - 2016.03.31. 23:07

    Hát ha az apple is wéleményezné, de addig csak politikai kacsa ez is. :(

  2. Apples - 2016.04.01. 00:59

    Kar volt beleania a feltorhetetlensegi mítoszra az Apple-nek szerintem.

  3. Alnus - 2016.04.01. 12:38

    Komolyan, valaki elhitte, hogy egy xaros telefont nem lehet feltörni?
    Ez megint csak arra volt jó, hogy az Apple kapjon ingyen reklámot.
    El kell ismerni a marketingben vér profik.

Szólj hozzá Te is!