Az Apple Pay után a Samsung Pay is útjára indult Kínában

HusztiD 2016.03.30. 11:30 Egyéb 0 db 153

samsung_pay_0_0-1-940x529

Az Apple-nek bő másfél évébe telt, mire bevezette az Apple Pay szolgáltatását Kínában. Erre egészen pontosan egy hónapja került sor, még február folyamán. Ezúttal egy újabb gyártó száll be ugyanerre a piacra, azonban ki nem találnátok, hogy melyik. Segítünk: a Samsung.

Nem sokkal azután, hogy az almások elindították a szolgáltatásukat, így cselekedett a Dél-koreai vállalat is. Mostantól hivatalosan elérhető a Samsung Pay Kínában, amely mögött a UnionPay áll.  Az információk alapján egyelőre csupán a Galaxy S7, S7 edge, S6 edge+ és a Note 5 támogatja az új fizetési lehetőséget, azonban hamarosan több középkategóriás készülékkel fog bővülni a kínálat.

A legutóbbi felmérések alapján Kínában a mobil tranzakciók piaca 2,5 milliárd dollár értékkel bír, amiből nem csak az Apple, hanem immáron a Samsung egyaránt szeretne részesülni. Az előrejelzések alapján nehéz dolguk lesz az olyan vetélytársak ellen, mint az Alibaba féle Aliplay és a WeChat. Minden bizonnyal nemsokára hallani fogunk még erről a témáról!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!