Bemutatkozott az iPhone SE és az új iPad Pro; új szoftverfrissítések az Apple-től – mi történt a héten?

HusztiD 2016.03.27. 14:00 Apple, Kiemelt hírek 0 db 617

Ez a hét egyértelműen a hétfő este bemutatott új Apple termékekről szólt. Kaptunk egy új 4 colos telefont az iPhone SE képében, ami mellett bemutatkozott a 9,7 colos iPad Pro, nem mellesleg még új Apple Watch szíjakat egyaránt bemutattak, pluszban kicsit csökkentettek az Apple Watch Sport modellek árain.

iphone-se-21

Lehullt a lepel az iPhone SE-ről, az új iPad Próról és az új Apple Watch modelljeiről

A hétfő esti rendhagyó event alkalmával az Apple három új készüléket mutatott be. Az elsők az új Apple Watch modellek voltak, amit a már nagyon régóta várt iPhone SE követett, végül lehullt a lepel az új 9,7 colos tabletről, az iPad Próról. Ahogyan megszokhattuk, az előadás első perceiben érdekfeszítő információkat osztott meg velünk Tim Cook. Például azt, hogy immáron egymilliárd aktív Apple eszköz van a világon.

screen-shot-2016-03-21-at-1-31-04-pm

Bővebben itt.

Milyen különbségek vannak a 9,7 és 12,9 colos iPad Pro modelljei között?

Az elmúlt napok folyamán végre-valahára bejelentették a régóta várt 9,7 colos iPad-et. Mint azt már egy jó ideje tudtuk, az Apple egy kisebb fajta Pro modellt tervezett, ami sokban hasonlít a nagy testvérére. Persze vannak különbségek, így összeszedtünk minden fontosabb dolgot, amit tudnotok érdemes, mielőtt megvásárolnátok.

16296-12992-Screen-Shot-2016-03-22-at-111001-AM-l

Bővebben itt.

Ezeket kell tudni az új Apple Watch modellekről

Az Apple rövidre fogta a pórázt a hétfői eventjén, hiszen a megszokott másfél-két óra helyett csupán egyetlen egyet tartott meg. Bár a hatvan perc alatt nem voltak restek, hiszen egy csomó érdekes dolgot tudhattunk meg, ami mellett új telefont, tabletet és Apple Watch modelleket kaptunk. Most pedig összeszedtünk néhány érdekességet, amit tudni illik az órákról.

Apple Watch

Bővebben itt.

Hamarosan weboldalaknál is fizethetünk az Apple Pay-jel

A Re/code értesülései szerint az Apple hamarosan tovább bővíti az Apple Pay szolgáltatását, amelynek köszönhetően ezentúl nem csak az üzletekben, hanem online felületeken is vásárolhatunk. A változásnak köszönhetően a fizetési szolgáltatás csak akkor lesz elérhető, ha a felhasználók az iPhone vagy iPad készülékükön lévő Safarit használják.

applepayinapp

Bővebben itt.

Új iOS 9.3 frissítést adott ki az Apple a korábbi iOS eszközök számára

Tömény volt ez a hét, hiszen az új termékbejelentések mellett új szoftvereket is kaptunk. A napokban arról számoltunk be, hogy az iPad 2 felhasználók egy része nem boldogult az iOS 9.3-as kiadással, hiszen átmenetileg használhatatlanná vált szeretett tabletjük.

ipad-family-2-1

Bővebben itt.

További érdekességek

A hétfői nap kiderült, hogy a Galaxy S7 rendelkezik az eddigi legjobb kamerával, amit okostelefonba raktak, majd volt egy igazán jó MYTH Glass ajánlónk, melyről nem érdemes lemaradnotok. Kicsivel később hangulatos videókat kaptunk az Apple-től, ami után kiderült, hogy már elég régóta húzódik az Apple és FBI ügye. Olvashattunk a Fappening botrány elkövetőjéről, ami után megmutattuk, hogy hogyan kapcsolható be egységesen a Low Power és a Night Shift egyaránt, majd egy iOS 9.3 vs 9.2.1 gyors tesztet is láthattunk.

macbook_air_hero_2x

A hét második felében szó esett új ultravékony MacBook modellekről, nem sokkal később pedig az Apple elérhetővé tette a hétfői event teljes videóanyagát. A hét vége előtt kiderült, hogy mire készül az FBI, ami ha összejön nekik, akkor feltörhetik a már egy ideje szóban forgó iPhone 5c-t. Végezetül kaptunk egy új Apple reklámot, melyben a Trónok Harca egyik szereplője is feltűnt,  később pedig megtudhattuk, hogy saját billentyűzetet fejleszt az iOS készülékeinkre a Google.

Ezek voltak a tizenkettedik hét legérdekesebb hírei és történései. Nehéz megjósolni, hogy mi lesz a jövő héten, azonban abban biztosak lehetünk, hogy egy kicsikét megint leülnek a hírek az Apple háza körül. Illetve arról sem érdemes megfeledkezni, hogy 29-től, azaz jövő hét keddtől már nálunk is előrendelhetővé válik az új iPhone SE!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!