Hamarosan weboldalaknál is fizethetünk az Apple Pay-jel

HusztiD 2016.03.25. 11:30 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 1 db 367

applepayinapp

A Re/code legfrissebb értesülései szerint az Apple hamarosan tovább bővíti az Apple Pay szolgáltatását, amelynek köszönhetően ezentúl nem csak az üzletekben, hanem online felületeken is vásárolhatunk. A változásnak köszönhetően a fizetési szolgáltatás csak akkor lesz elérhető, ha a felhasználók az iPhone vagy iPad készülékükön lévő Safarit használják.

Jelenleg az Apple Pay-jel csak az azt támogató terminálokon vásárolhatnak az emberek. Amerika szerte már egy rakás helyen, szépen lassan pedig a szolgáltatás teret hódít Kínában, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában és Kanadában. A szolgáltatás Safariban való integritása által a vásárlóknak lehetőségük lesz ezáltal is fizetni. Lényegében egy PayPal riválist hoz létre az Apple.

Elvileg a mérnökök már azt fontolgatják, hogy a Mac-ekre egyaránt elhozzák az Apple Pay-t, azonban ez felvet egy fontos kérdést. Hogyan fognak vásárolni az emberek, ha nincsenek ujjlenyomat olvasóval rendelkező gépek? Ennek megválaszolása ugyan még várat magára, de nem kizárt, hogy a jövőben OS X alatt egyaránt elérhető lesz, csupán ujjlenyomat helyett egy jelszóval tudjuk hitelesíteni a vásárlást. Avagy érkezhetnek Touch ID-val szerelt Mac-ek?!

apple-pay-lead-16-9

A Safaris integritásról annyit érdemes még tudni, hogy általa a felhasználók sokkal könnyebben vásárolhatnak, mint bármilyen egyéb szolgáltatással. Nem lesz szükség különféle fizetési adatok avagy bejelentkezési azonosítók megadására. Egyszerűen rányomunk az adott terméknél a fizetés gombra, amely megerősítést kér, hogy a Touch ID-vel azonosítsuk a vásárlást. Ilyen egyszerű lesz az egész.

Hogy hozzánk mikor érkezik a szolgáltatás, arról még semmit sem tudni. Reméljük, hogy ennek a bevezetésével több országban is útjára indítják az Apple Pay-t, s akkor remélhetően benne leszünk a támogatott országok listájában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Czakó Péter - 2016.03.27. 15:11

    Vagy jöhet egy Eger/billentyűzetbe szerelt touch id !

Szólj hozzá Te is!