Hamarosan érkezik a Google saját billentyűzete iOS-re

HusztiD 2016.03.25. 13:30 Egyéb, iOS 0 db 652

google

A The Verge beszámolója szerint a Google egy saját virtuális klaviatúrán dolgozik, melyet hamarosan kiadnak az iOS készülékekre. Az információk szerint az Apple barát és egyben riválisa hónapok óta fejleszti a billentyűzetet, azonban pontos megjelenést még nem tűztek ki. Egyelőre csak a Google alkalmazottai tesztelik, hogy minél jobbá tegyék.

Elvileg olyan lesz ez, mint a SwiftKey vagy a Swipe, amit már jól ismerhettek, hiszen mindkét beépülő modul különféle gesztusokat támogat. Lesz még egy fő funkciója, ez pedig a lehetséges szavak felvetése. Hasonló ez, mint amit az iOS 9-ben bemutatott az Apple: elkezdünk írni egy szót, majd a szoftver automatikusan feldob különféle alternatívákat, amivel lényegében lerövidíthetjük a gépelési időt.

Mivel a Google maga a keresőóriás, így nyilván lesznek olyan további funkciók, melyek még egyedibbé teszik az élményt. A hírek szerint ilyen lesz a beépített GIF fájlok beszúrása, amely a vállalat keresőmotorján fog alapulni.

Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én jobban szeretem az alapértelmezett billentyűzetet használni. Kipróbáltam már a legnépszerűbb alternatívákat, de valahogy egyik sem hozta azt az igazán átütő sikert. És ezzel a felhasználók jelentős része is így van. Vajon ez lesz az első olyan harmadik fél által létrehozott szoftver, amely valóban sikeres lesz?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!