Újabb emberi életet mentett az Apple Watch

HusztiD 2016.03.24. 09:30 Apple Watch, Kiemelt hírek 1 db 1 166

watch-heart

Lassan egy éve, hogy az almások piacra dobták az Apple Watch-ot, azóta pedig több érdekes történetről olvashattunk ezzel kapcsolatosan. Ezúttal egy újabb életmentő sztori látott napvilágot, amely még tavaly augusztus folyamán történt. Az okosóra szó szerint emberi életet mentett.

Főszereplőnk ezúttal a 62 éves Dennis Anselmo, aki tavaly augusztusban éppen kerítést épített, amikor egyszer csak rosszul érezte magát. Elmondása szerint csupán 10 percet dolgozott, amikor érezte, hogy valami nincs rendben. Rápillantott az Apple Watch-ra, ami azt jelezte, hogy a pulzusa 210-et ver percenként. Ekkor gyorsan hívták a mentőt, akik bevitték Dennist. Később az orvosok elmondása alapján ez egy szívroham előszele volt, melyet ha nem észlelnek és kezelnek időben, akkor lehet, hogy a következő reggelt nem éli meg.

Az idős úriember elmondása szerint átlagosan 50 szokott lenni a pulzusa, így amikor 210-et látott, akkor tudta, hogy ez már nem gyerekjáték. Illik tudni, hogy Dennisnek korábban már volt egy szívrohama, így ilyen esetekben várható egy második, amit nem feltétlen élnek túl az emberek. Sajnos ez egy olyan dolog/betegség, amit nem mindig tudnak időben észlelni az érintett személyek, ezért iszonyatosan nagy szerencséje volt főhősünknek, hogy rajta volt az óra, amely szó szerint megmentette az életét.

sensor

Mellékesen Dennis még azt is elmondta, hogy az elmúlt évek folyamán már több okosórát és hasonló fitnesz kiegészítőt használt, azonban többé egyikben sem bízik úgy, mint az Apple Watch-ban, így nem fog mást hordani.

És mi a történet tanulsága? Aki teheti, az mindig hordja az óráját, hiszen minden olyan alapvető információt tud rólunk, amely később még fontos lehet!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.03.24. 17:20

    Denis a komisz:) marketing tanmese:))))))

Szólj hozzá Te is!