2016-os MacBook modell bukkant fel az OS X Serverben

HusztiD 2016.03.24. 11:30 Mac, OS X 0 db 506

12-inch-macbook-air-colors

A hét elején ugyan kaptunk új Apple termékeket, de ez hamarosan még ennél is tovább bővülhet a kínálat. Tegnap beszámoltunk, hogy júniusra megérkezhetnek az új MacBook Air modellek, azonban ha helyesek a feltevések, akkor ezt megelőzően – akár heteken belül – piacra kerülhetnek a 2016-os Retinás MacBook notik.

Szemfüles felhasználók egy eléggé érdekes dologra akadtak az OS X Serverben. A System Image Utility-n belül van egy egy olyan utalás, ami arra enged következtetni, hogy heteken belül frissül a mezei MacBook család. A támogatott készülékeknél feltűnt a “12” MacBook (Early 2016)” kifejezés, ami ugyebár jelen pillanatban MÉG nincs piacon.

screen-shot-2016-03-23-at-1-34-37-pm

De mi is az a System Image Utility? Segítségével a felhasználók OS X képfájlokat készíthetnek, melyeket később más Mac-ekre könnyedén feltehetnek. Lényegében ez a folyamat az adminok dolgát könnyíti meg, ugyanis nem kell minden egyes telepítésnél konfigurálni a számítógépeket.

Hogy mikor érkeznek meg az új MacBook modellek, azt most nehéz lenne megjósolni. Ha ezt is júniusban tervezné frissíteni az Apple, akkor az már 2016 közepi (mid) kategóriába tartozna, így ez az idő szinte teljesen kizárható. Lehet hogy április-május folyamán viszont csendben frissítik a 12 colos modelleket, mivel az még belefér az early státuszba. Remélhetően az új masinák egy combos hardverfrissítést kapnak!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!