MYTH Glass – az eddigi legkirályabb kijelzővédő fólia, amit valaha használtál

HusztiD 2016.03.21. 15:30 iDoki, Kiemelt hírek 8 db 3,079

14310772562503

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de az elmúlt évek folyamán én több képernyővédő fóliát is kipróbáltam, de igazából egyik sem nyújtott olyan extrákat, mint amit a MYTH Glass. Ilyenkor merülhet fel bennetek jogosan a kérdés, hogy vajon milyen egyedi funkciókat nyújthat egy fólia? Mégis mi olyan különleges benne? Miért nem lehet csak úgy szó nélkül elmenni mellette?

Többek között azért, mivel iszonyatosan könnyű a fólia (pontosabban mondva az edzett üveg) felhelyezése a telefonra. Ha kibontottuk a csomagolást, akkor a már szokásosnak nevezhető tisztítószer és törlőkendő mellett találunk egy poreltávolító matricát, amivel a szennyeződésektől szabadulhatunk meg mind a felhelyezés előtt. A csomag második legfontosabb tartalma az üveglap után egy pozicionáló műanyag keret, mely az üveglapot segíti egyszerűen és pontosan felhelyezni az iPhone-ra.

Untitled-3

Ha megtisztítottuk a kijelzőt, akkor pofonegyszerű a dolgunk. Kijelzővel felfelé fordítva lerakjuk a telefonunk, ráhelyezzük a tálcát és a nyíl formájú matricán végig húzzuk az ujjunk, majd készen is vagyunk. Persze, biztos nem lesz buborékos – jön jogosan a felkiáltás. A MYTH Glass egy olyan technológiát alkalmazott, ami által nem kell egy bankkártyával végigsimítani a fóliát, hiszen az automatikusan ráilleszkedik úgy, hogy csupán gombostűfejnyi légbuborékok keletkeznek melyeket egyszerűen kisimíthatunk mutatóujjunkkal.

Na és itt jön a varázslat. Ráillesztés után elérhetővé válik két extra varázsgomb. A Touch ID jobb és bal szélén ugyan semmi sem látszik, de ha azon oldalakon koppintunk az üveglapon egy olyan alkalmazásban, ahol fent jobb és bal oldalt vannak funkciógombok, akkor általa ezeket érhetjük el. Például az üzenetek appban az írás avagy szerkesztés funkciógomb.

Érdemes tudni, hogy az edzett üveg 2,5D hatást kelt, ami azt jelenti, hogy a széleinél lekerekített, akár csak az iPhone 6/6s kijelzője. Ezáltal nem csak ergonomikus, de alig tűnik fel, hogy rajta van a készüléken. Nem mellesleg érdemes zárójelesen megjegyezni, hogy csupán 0,33 milliméter vastag, így megfelelően vékony ahhoz, hogy ne zavarjon, de elég vastag, hogy nagy eséllyel megvédje a telefont a külső fizikai behatásoktól.

Untitled-5

Aki tehát egy olyan fóliára vágyik, amely megvédi szeretett telefonjának kijelzőjét, ugyanakkor hihetetlenül egyszerűen fel lehet varázsolni (abban az esetben is, ha még sohasem csináltál ilyet) és nem utolsósorban további két extra gomb elérhető általa, annak nincs más dolga, mint ellátogatni az iDokihoz, hiszen tőlük biztosan beszerezhetitek ezt a nem mindennapi fóliát 7990 forintos áron.

Akik nem szeretnének ilyen kiegészítő gombokat, azonban mégis egy remek üveglapra vágynak, azok számára elérhető a mezei MYTH Glass, melyhez szintén jár a könnyű felhelyezést biztosító tálca. Ezt mindösszesen 5990 forintért vásárolhatjátok meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 8 db

 1. AAPL - 2016.03.21. 16:43

  Ha ez a két extra gép úgy működik ahogy ígérik akkor le a kalappal:) Engem meggyőzött plusz épp fóliát akartam cserélni. Instant get!!

  • HusztiD - 2016.03.21. 17:55

   Eleinte én is cinikus voltam ezzel kapcsolatban. Hogy működhetne egy egy mezei kijelző? – tettem fel a kérdést. De egy olyan olyan eljárást sikerült kifejteniük, ami valóban működik. Bár tény, hogy szokni kell nagyon!

 2. AAPL - 2016.03.21. 16:44

  *gomb

 3. Goodspeed - 2016.03.21. 17:44

  Kérdésem, hogy a 3D Touch is müködik jól ezzel? Köszi a választ!

  • HusztiD - 2016.03.21. 17:55

   Igen, működik! :)

 4. Apples - 2016.03.22. 00:02

  Őszintén javaslom, hogy próbáljátok ki a készüléket fólia es plusz védő üveg nélkül. Az i6-omat 2014 év vége óta nyustolom es bár többször leejtettem – betonra is – igy a sarkain annak van nyoma de ugy, hogy zsebben hordom, arra figyelek, hogy mas – pl kulcs – ne legyen a zsebemben ill. Ha az autóban rakom le ott se legyen kulcs mellett – igy most egészen jo a kijelző állapota. Csak apróbb kar ok vannak rajta. Korábban i4-Em volt, azt foliaztam, cseréltem is rajta de sokkal jobb érzés fólia nélkül használni a telefont es sokkal szebb a képernyőm mint amikor foliazva volt es ahogy a fóliák néztek ki…. – ok, 1x cserélve lett meg az elején az üveg mert pofára esett es betört de at nem védte volna meg a fólia se es annak is mar tobb mint 1 éve szóval azóta nagyon szép állapotú az uveg.

 5. Kóbor László - 2016.03.23. 14:13

  Nem találom a fóliát az oldalon…. Vmi ötlet ?

  • HusztiD - 2016.03.23. 18:39

   Dobj rájuk egy mailt. Lehet most nincs fent az oldalukon.

Szólj hozzá Te is!