Kiszivárgott iPhone 7; továbbra is piacon marad az 5s; Obama tiltaná a titkosítást – mi történt a héten?

HusztiD 2016.03.20. 09:44 Apple, Kiemelt hírek 0 db 640

Sok érdekes hír volt ezen a héten, ugyanakkor az elmúlt pár nap folyamán szintén olvashattunk egy keveset a már-már agyon tárgyalt titkosításos témáról. Na de mik voltak a legérdekesebb történések a héten?

ibm-7nm-chip-wafer-100595653-orig

Elvileg kiszivárgott az iPhone 7 tervrajza

Az elmúlt napok folyamán a francia NowhereElse oldal leközölt egy képet, amelyen elvileg az ősszel érkező iPhone 7 tervrajza látható. Megkérdőjelezhető a kép hitelessége, azonban két évvel ezelőtt szintén ők szivárogtatták ki az első ilyen képet, ami szintén egy tajvani gyárból származott, ahol Windows futott a számítógépen – akárcsak ezúttal.

16173-12821-iPhone-7-Photo-Boitier-Catcher-l

Bővebben itt.

Barack Obama is nyilatkozott az Apple és az FBI ügy kapcsán

Az Amerikai Egyesült Államok miniszterelnöke, Barack Obama a napokban részt vett az SXSW-en (South by Southwest), ahol a Texas Tribune szerkesztőjével beszélgetett. A csevejen felmerült a titkosítás az Apple és az FBI kapcsán, ahol Amerika első számú embere elmondta a személyes gondolatait.

ObamasiPhone

Bővebben itt.

Kedvezőbb árfekvéssel továbbra is piacon marad az iPhone 5s

Nem régen olyan elemzők véleményéről olvashattunk, mint a Wall Street-é, a Piper Jaffray-é vagy a J.P. Morgan-é. Ezekből pedig nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg. A tapasztalt szakértők úgy hiszik, hogy az iPhone SE indulóára 450 dollár lesz, miközben továbbra is piacon marad az 5s, ami 250 és 350 dollár között fog mozogni.

iphone-5s

Bővebben itt.

Tovább erősíti az iCloud titkosítását az Apple

A Wall Street Journal legújabb beszámolója alapján az Apple egy teljesen új iCloud biztonsági mentés titkosításának az eljárásán dolgozik, aminek köszönhetően a megfelelő jelkód nélkül lehetetlen lenne azt feltörni. Jelenleg az iCloud mentések szintén titkosítva vannak, azonban nem igényelnek semmilyen jelkódot.

icloud1

Bővebben itt.

A Google beszáll az iCloud üzemeltetésébe

A CRN értesülései szerint az Apple hamarosan egy újabb együttműködő partnerrel bővül a felhőszolgáltatása kapcsán. Eddig az Amazon és a Microsoft állt a kaliforniaiak rendelkezésére, hiszen tőlük bérelték a tárhelyeket. A legutóbbi információk alapján tovább bővül az almás felhő a Google által.

icloud-google-cloud-platform

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején láthattunk egy ütős iOS 10-es Control Center koncepciót, majd beszámoltunk hogy milyen hasznos funkcióval frissült az Outlook, illetve hogy kritikus sebezhetőséget találtak a Flash Player-ben, amivel akár minden adatunkhoz hozzáférhetnek a hackerek. Az Apple és az FBI párharca kapcsán emberek csoportjai tüntettek, ami után újabb prototípus képeket láthattunk az iPhone 7-ről, majd megtudtuk, hogy a TSMC már az iPhone 8 processzorait fejleszti.

3

A hét második felében beszámoltunk, hogy most szombaton nyílt meg a világ legnagyobb Apple Store-ja, majd később arról, hogy drasztikus  visszaesésre számíthat az Apple Watch. Igaz, hogy még csak holnap jelentik be az iPhone SE-t, de Kínában már kapható. Végezetül a CIA ex igazgatójabeszélt a titkosításról, ami után láthattunk egy iPhone 6s Plus és Galaxy S7 edge sebesség összehasonlító videót. Végül szombaton összeszedtük, hogy milyen új termékeket várhatunk a holnapi eventen.

Ezek voltak tehát a tizenegyedik hét legérdekesebb hírei az Apple-t érintően. Maradjatok velünk, ugyanis holnap este már bemutatkozik az új 4 colos iPhone és a 9,7-es iPad, valamint új Apple Watch modelleket egyaránt várhatunk. Nem mellesleg nyakunkon vannak az új szoftverek, név szerint az iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 és a tvOS 9.2.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!