A Google beszáll az iCloud üzemeltetésébe

HusztiD 2016.03.18. 11:30 Apple 2 hozzászólás 371

icloud-google-cloud-platform

A CRN értesülései szerint az Apple hamarosan egy újabb együttműködő partnerrel bővül a felhőszolgáltatása kapcsán. Eddig az Amazon és a Microsoft állt a kaliforniaiak rendelkezésére, hiszen tőlük bérelték a tárhelyeket. A legutóbbi információk alapján tovább bővül az almás felhő a Google által.

Az iCloud szervereit eddig egészen pontosan az Amazon Web Services és a Microsoft Azure üzemeltette, azonban nem tudni, hogy milyen arányban osztozott a két vállalat. A legújabb értesülések szerint az Apple 400 és 600 millió dollár közötti összeget fizet a Google részére, hogy nyélbe üssék az üzletet. A hírek alapján az almások továbbra is igénybe veszik a korábbi partnereiket, azonban a mostani egyezségnek köszönhetően több dollárt spórolnak meg az új tárhelyszolgáltatójuk által.

Nyilvánvalóan a felhasználók számára semmi sem lesz mindezekből érzékelhető. Ugyanúgy marad az iCloud szolgáltatás, azonban most már korunk másik óriás tech cége, a Google is besegít, hogy minél színvonalasabb legyen a szolgáltatás. Nem mellesleg az Apple számára valamivel nagyobb tárhely válik elérhetővé, azonban hogy pontosan mennyi, arról nem szólnak a hírek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Alnus - 2016.03.18. 20:15

    Ez jó hír, tanulhatnának a smucig cupertinoi srácok a googletol.
    Ez az 5gb ingyenes tárhely egy accounthoz az vicc. Pláne úgy, hogy nekem pl van iphone, iPad de nem ad 2x5gb-otma smucig zsidója.

  2. Sagara - 2016.03.21. 08:38

    Tényleg nagyon smucig, mert havi kb. 300ft mélyen tönkre teheti a családi életünket egy 50gb-s iCloud tárhely, gratula hogy ennyit nem tudunk már kifizetni es inkább sírunk az alap 5gb-ért…

Szólj hozzá Te is!