Tovább erősíti az iCloud titkosítását az Apple

HusztiD 2016.03.17. 18:20 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 316

icloud1

A Wall Street Journal legújabb beszámolója szerint az Apple egy teljesen új iCloud biztonsági mentés titkosításának az eljárásán dolgozik, aminek köszönhetően a megfelelő jelkód nélkül lehetetlen lenne azt feltörni. Jelenleg az iCloud mentések szintén titkosítva vannak, azonban nem igényelnek semmilyen jelkódot.

Ez lényegében azt jelenti, hogy a nagy perpatvar közepette azon dolgoznak a kaliforniaiak, hogy megerősítsék az egész ökoszisztémát. Jó dolog, hiszen ezáltal nagyobb biztonságban tudhatjuk az adatainkat, de március 22-én pont emiatt fog bíróság elé állni az Apple, ugyanis ekkor lesz a bírósági tárgyalás.

Nagyon úgy fest, hogy ez az almásokat teljesen hidegen hagyja, ugyanis a további erősítéssel az összesített felhasználói élményen szeretnének javítani. Elvileg ezzel az új rendszerrel azok járnának csak rosszul, akik elfelejtették a jelszavaikat. Ilyen esetben nem férnének hozzá a korábbi biztonsági mentéseikhez, így minden egyes fotótól kezdve a különféle dokumentumokon át semmi sem lenne elérhető a feledékeny júzerek számára. Ergo mindenkinek meg kell alaposan tanulnia az iCloud jelszavát és jelkódját az erősebb titkosítás érdekében.

c2e5a71b84903fd6

Mi továbbra is örülünk, hogy ilyen nézeteket vall az Apple, azonban a jövő hét keddi bírósági per lehet, hogy kihatással lesz mindezekre. Még senki sem tudja, hogy mi lesz ennek az ügynek a kimenetele, de ahogyan láthatjuk, a kaliforniai vállalat ennek ellenére mindent megpróbál elkövetni, hogy a saját igaza után menjen, amivel a végfelhasználókat óvják meg.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!