A TSMC már 7 nanométeres processzorokat tervez az iPhone 8 számára

HusztiD 2016.03.17. 13:30 Egyéb 1 db 268

ibm-7nm-chip-wafer-100595653-orig

Minden bizonnyal a legtöbb Apple felhasználó számára ismerős lehet a TSMC neve. A Samsung mellett ők gyártják le az iOS készülékekben található A szériás processzorokat. A vállalat nem olyan régen kiadott egy új nyilatkozatot, amelyben leírták, hogy hamarosan elkezdik az ARM szakembereivel karöltve a 7 nanométeres FinFET chipek megtervezését, ami előreláthatóan 2017 vége és 2018 eleje fele kerülhet tömeggyártásra.

Természetesen egyből megindultak a különféle szóbeszédek, melyek arra adnak utalást, hogy a két év múlva érkező iPhone 8 modellek ezekkel a processzorokkal kerülnek piacra. Messzemenő következtetések még ezek, ugyanis két és fél év van, mire az Apple bejelenti az iPhone 8-at – jó formán még azt sem tudjuk, hogy a hetes széria milyen lesz, nemhogy az azt követő generáció.

A másik dolog pedig, hogy egyelőre nem tudni, pontosan milyen teljesítménybéli növekedést fog hozni a jelenlegiekhez képest. Ha az elmúlt évek tendenciáit nézzük, akkor egy sokkal gyorsabb, ám egyben energiatakarékosabb chipet kell megtervezniük a mérnököknek, ha továbbra is el szeretnék nyerni az Apple kegyeit.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. BZs - 2016.03.21. 08:52

    “Hogy egyelőre nem tudni, hogy”… Mikor cserélik le a főszerkesztőt…

Szólj hozzá Te is!