Új panoráma funkciós szabadalom az Apple-től

HusztiD 2016.03.16. 17:30 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 491

Screen-Shot-2014-09-09-at-2.59.13-PM

Anno az iOS 6-ban mutatkozott be a pano funkció, aminek köszönhetően gyönyörű panorámaképeket készíthettünk az iPhone-unk segítségével. Ez a lehetőség még ma is adott a kamera appban, használata pedig pofonegyszerű: lassan fordítsuk (avagy húzzuk) el a telefonunkat abba az irányba, amiről képet szeretnénk csinálni.

Nem hinnénk, hogy eddig bárkinek nagy gondot okozott volna az ilyen képek elkészítése, azonban nem olyan régen egy újabb szabadalom látott napvilágot, ami még egy ennél sokkalta egyszerűbb megoldást ír le. A legújabb leírásban úgy hivatkoznak az új panoráma funkcióra, mint a super resolution mode-ra, alias magas felbontású képre.

A lényeg, hogy a telefon egyszerre több képet csinálna, amelyből összegyúrna egy panorámaképet. Mindehhez pedig nagy segítségére lenne az optikai képstabilizátor, ami ugyebár csak a Plus modellekben van jelen, így jogos a kérdés, hogy mi lenne a sima modellel? Esetleg itt jelentene nagy előnyt a dupla szenzoros kamera? Feltehetően igen.

patent

Hogy valóban bevezetésre kerül-e egy ilyen szabadalom, az még a jövő titka. Tudni illik, hogy az Apple sok szabadalmat védet le, azonban nagyon kevés van, amelyeket az évek teltével alkalmaznak. Mindenesetre reméljük, hogy egy ilyen megoldás minél hamarabb bemutatkozik az iOS készülékekben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!