Életmentő Apple Watch szabadalom; március 21-én jelentik be az új iPhone SE-t és iPad Prót – mi történt a héten?

HusztiD 2016.03.13. 14:56 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 660

Végre valahára az Apple kiküldte a márciusi eventre a meghívókat, így most már szinte biztos, hogy március 21-én megkapjuk az új 4 colos iPhone-t, a 9,7-es iPad-et és az új Apple Watch szíjakat. Na de egy rakás egyéb dolog történt még ezen a héten, így ha valamiről lemaradtatok volna, akkor most bepótolhatjátok!

techinsider_2016-mar-10

Federighi a titkosításról osztott meg néhány érdekességet

Craig Federighi, alias a mókamester szinte minden almás felhasználó számára ismerős lehet, hiszen a különféle termék és szoftverbemutatókon általában szerepet kap, ahol megpróbálja mindig viccesre fogni a figurát. Emberünk ezúttal a The Washington Postnak nyilatkozott, ám nem vette annyira poénosra a figurát, mivel egy eléggé komoly témáról mondta el a véleményét: a vállalatot jelenleg körülvevő mizériáról, a titkosításról.

meet-craig-federighi-the-apple-executive-who-dominated-apples-big-presentation-today

Bővebben itt.

Franciaország is az Apple-t támadja

Már a könyökünkön jön ki az Apple és az FBI harca, ugyanis az elmúlt három hét folyamán nem egyszer számoltunk be az aktuális történésekről. Mint az köztudott, abból kerekedett ki az egész ügy, hogy az Apple nem hajlandó feltörni egy terrortámadásban részt vett férfi telefonját.

iphone5c

Bővebben itt.

Megérkeztek az utolsó iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 és tvOS 9.2 béták!

Kereken egy héttel a legutóbbi béták kiadása után tiszteletüket tették az új, beta 6 állapotban lévő szoftverek. Az iOS 9.3 és OS X 10.11.4 párosa jelenleg még csak a fejlesztők számára érhető el, a publikus béta programban résztvevőknek szokás szerint még egy-két napot várniuk kell, mire egyaránt elérhetőek lesznek az új rendszerek.

Bővebben itt.

Most már hivatalos: március 21-én lesz az iPhone SE event!

Csütörtök esti órákban az Apple kiküldte a legújabb meghívóit a márciusi eseményre. A “Let us loop you in” event ezúttal rendhagyó lesz, ugyanis a kaliforniaiak a jelenlegi főhadiszállásukon, az Infinite Loop-ban tartják meg helyi idő szerint délelőtt 10 órakor, ami nálunk este 7 órát jelent – ahogyan azt már megszokhattuk.

techinsider_2016-mar-10

Bővebben itt.

Szó szerint életmentő funkciókat kaphat az Apple Watch

Napvilágot látott egy újabb szabadalom, amely ezúttal az Apple Watch-al kapcsolatos. Több szabadalomról olvashattunk az elmúlt időszakban, azonban az almások most egy nagyon hasznos ötlettel álltak elő, melynek a lényege, hogy az óra automatikusan segítséget hív, ha azt észleli, hogy valami baj éri a felhasználót.

watch-heart

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején volt két iPhone 6s és Galaxy S7 tortúra teszt, amit egy kisebb fajta sebességfelmérés követett. Nem sokkal később új képeket kaptunk a földalatti előadóteremről, majd szó esett egy újabb 1970-es bugról és arról, hogy mennyire jól pörög az Apple Support Twittere. Az FBI után Franciaország is az Apple-t támadja, nem sokkal később pedig arról adtunk hírt, hogy a sok negatív kritérium után egy kis szeretetet kapott az új Jobs film.

screen-shot-2016-03-09-at-10-50-40-am

Az elmúlt napokban szó esett egy 5,8 colos iPhone-ról, ami után Wozniak is hallatott magáról a titkosítás kapcsán. Aki kíváncsi, az itt megtudhatja, hogy hogyan teljesítenek a különféle iOS verziók iPhone 4s-en, illetve itt megnézheti a legújabb Microsoft reklámot, amit egyenesen az Apple-ről másoltak. Végül beszámoltunk, hogy milyen lehetőség rejlik a dupla kamerás technológiában, ami után megtudhattuk, hogy milyen belső kódneveken futottak az eddigi iOS rendszerek.

Ezek voltak a tizedik hét legérdekesebb hírei. Nem mondjuk biztosra, de eléggé valószínű, hogy a következő hét elején (esetleg a közepén) az Apple kiadja a legfrissebb rendszereit az átlagfelhasználók számára. Maradjatok velünk, hiszen időben értesítünk benneteket, hogy le ne maradjatok róla!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Márk - 2016.03.14. 11:01

    Az lenne a kérdésem hogy akkor jön-e most akkor ki az új Apple watch vagy watch s?(márciusi eventre gondolok vagy így a tavat folyaman)

    • HusztiD - 2016.03.14. 11:04

      21-én kiderül. :)

Szólj hozzá Te is!