5 nagyszerű funkció, amit várhatunk az iPhone 7 kapcsán

HusztiD 2016.03.12. 08:38 Apple, iPhone, Kiemelt hírek 4 hozzászólás 2 330

Évek óta jönnek-mennek a különféle pletykák, hogy mégis milyen újdonságokat kapnak az aktuális iPhone modellek. Ezúttal nem fölösleges tippelésbe megyünk bele, hanem összeszedtük azokat a dolgokat, amelyeket érdemes lehet átvennie az Applenek a konkurensektől, hogy még jobbá tegye a következő okostelefonját.

iphone+6+bottom

Az iPhone 6s és 6s Plus tavaly olyan újdonságot hozott, mint a nyomásérzékeny kijelző, melyet már-már viszontláthatunk a rivális gyártók készülékeiben. Ettől eltekintve rengeteg olyan új funkciót rejt magában, melyet mind a gyártók és alkalmazásfejlesztők kihasználhatnak a közeljövőben. De megemlíthetjük akár a Touch ID bevezetését, hiszen az iPhone 5s-től kezdve folyamatosan használják a kaliforniaiak az iOS eszközeiknél.

Vízállóság

Mint az köztudott, az Apple telefonjai éppen nem sorolhatóak az olcsó készülékek közé. Ebből adódik, hogy aki kiad érte ennyi pénzt, az jogosan elvárhatná azt, hogy lehetőleg semmi baja ne essen. Sajnos ez elkerülhetetlen, hiszen elég, ha véletlenül vízbe ejtjük, így az beázik.

Az ilyen eseteknél lehet igénybe venni a készülékbiztosítást, illetve az AppleCare+ programot, azonban ezeknél az a baj, hogy a felhasználónak várnia kell a telefonra, mire visszakapja. Addig pedig jobb esetben egy cserekészüléket kapunk, amivel nem sokra megyünk, ha már a saját iPhone-unkhoz vagyunk szokva.

waterproof

Az iPhone 6s és 6s Plus kapcsán már javított a készülékek vízállóságán az Apple, hiszen egy korábbi tesztelgetésből kiderült, hogy bírják a vizet, amit később az iFixit megerősített. Ennek kapcsán láthattunk egy új szabadalmat, ami egy önszárító iPhone-ról szól. Akár ez lehet az iPhone 7 egyik fő újdonsága.

Egyébként ha a rivális gyártókat nézzük, akkor már a Sony előállt egy vízálló telefonnal, az Xperia Z-vel még 2013-ban. Később persze megjelent a Samsung válasza, a Galaxy S4 Active, amely szintén bírta a vizet, azonban most az új Galaxy S7 eléggé jól teljesít.

Törésálló üveg

Másik nagy probléma a kijelzőket érinti, hiszen számos ember járt már úgy, hogy a szinte vadonatúj telefonját leejtve berepedt a kijelzője. Nagyon irritáló tud lenni, pluszban itt szintén macerás lehet a készülék javíttatása, hiszen ha nincs biztosításunk, akkor elég mélyen a zsebünkbe kell nyúlnunk, hogy megcsináltassuk.

Nem olyan régen a Motorola már bejelentette a DROID Turbo 2 készülékét, ami állítólag teljesen törésálló kijelzővel rendelkezik. Hogy ez a való életben mennyire lesz igaz, az kérdéses, de ha eleve ellenáll a véletlenszerű ejtéseknek, akkor már megérte a belefektetett idő és pénz a fejlesztésbe.

glass

Ugyanúgy jó lenne, ha az Apple-nek sikerülne egy hasonló kijelzővel előállnia. Természetesen szinte lehetetlen teljesen törésálló üveget belerakni a telefonokba, de ha az almásoknak összejönne egy sokkal jobb, strapabíróbb üveget belerakniuk a következő telefonjaikba, ami eléggé komolyan ellenáll az ejtéseknek, akkor az Apple-nek nyert ügye lesz.

Jobb hangszórók

Félreértés ne essen, semmi gond nincs az iPhone-ok jelenlegi hangszórójával, hiszen eléggé jók, de ugyanakkor lehetnének jobbak. Több olyan droidos készülék van a piacon, ami ezen a téren jobb alternatívákat kínál.

Ha lejátszanánk egy filmet vagy zenét az iPhone 6s és HTC One M9-en, akkor az utóbbi gyártó BoomSound és Dolby Audio funkciói nyernének. Akkor még nem beszéltünk a 24 bites audióról sem, ami szintén nagy különbséget jelent. Természetesen a telefon nem teljesen hasonlítható össze az almások jelenlegi csúcsmodelljével, azonban mégis van olyan funkciója, amit egy iPhone simán megirigyelhetne.

sound

Vékonyabb keret

Amikor Steve Jobs bemutatta az első iPhone-t, akkor azt állította, hogy semminek sem szabadna elterelnie a felhasználó figyelmét a kijelzőről. Ennek kapcsán olyan kevés gombot kapott a telefon, mint amilyet csak lehetett, így az akkori viták pont erről szóltak.

Évekkel később ugyanazokat az esszenciákat hagyták meg az Apple mérnökei, azonban a keret mégsem vékonyodott az évek folyamán. Oké, az iPhone 6 és 6s esetében úgy tűnhet, hogy igen, azonban mégsem, hiszen a telefon kijelzőjének széleit kerekítették le, ami által vékonyabbnak látszik.

sharp-aquos-crystal-2

Hasonlítsatok össze egy iPhone 6s-t egy Sharp Aquos Crystal 2 készülékkel, s mondjátok meg, hogy melyik néz ki jobban a keretével. Ugye, hogy jobban nézne ki az iPhone akkor, ha kisebb széleket kapna? De ugyanez igaz az iPad-ek esetében egyaránt. Vessétek össze, hogy mekkora volt az első generációsnak, szemben a mos piacon lévő utódaival. Ugye, hogy jobb így?

Jobb üzemidő

A végére hagytam a régóta vitatott dolgot. Felhasználók ezrei panaszkodnak az okostelefonok üzemidejét illetően, melyből az iPhone sem maradhat ki. Lassan hozzászoktak azért az emberek, de sokak számára még mindig zavaró tud lenni, hogy egynapos üzemidővel rendelkeznek a készülékek.

Sőt, az iPhone 6s és 6s Plus kapcsán kisebb felháborodást váltott ki, hogy kisebb kapacitású akkumulátorokat kaptak, de ennek ellenére mégis képesek ugyanazt az üzemidőt tartani, mint az előtte egy évvel megjelent elődeik. Ugyanakkor az iOS 9-ben debütált a Low Power mód, amely által sokkal többet hozhatunk ki a telefonjainkból.

Évek óta mennek arról a viták, hogy miért csökkentik az Apple mérnökeik az iPhone vastagságát. Sokan úgy vallják, hogy inkább lenne vastagabb, viszont annyival nagyobb aksit pakolhatnának bele.

battery

Az iPhone 6s egy 1715 mAh-es akkumulátorral rendelkezik, ami 138x67x6,9 milliméter nagyságú. A tavaly megjelent Samsung Galaxy S6-ba már egy 143x70x6,8-as egységet pakoltak, ami nem sokkal nagyobb, mint az almásé, viszont itt már 2250 mAh-ről beszélünk. Jó lenne, ha az Apple erőteljesen rágyúrna az akkumulátorokra, hogy ezáltal ne csak egy, hanem mondjuk bő másfél, vagy akár két napot bírjon ki.

Remélhetően az új dizájnon és a tovább gondolt hardvereken kívül ezek lesznek az iPhone 7 fő újításai, hiszen ezek azok a dolgok, amiért felhasználók ezrei (ha csak nem milliói) vágynak.

Ti hogy vélekedtek róla? Szerintetek mit kellene még ezen kívül fejlesztenie az Apple mérnökeinek, hogy még a jelenleginél is ütősebb iPhone-t rakjanak össze?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Jag - 2016.03.12. 09:02

    Az aku és a kijelző volna a legfontosabb , nem értem, hogy ehez miért nem nyúltak évek óta …
    Én az s verziót szoktam megvenni de az tuti, hogy ha a 7s is ebben a variációban lesz kiadva , akkor én soha többet Apple .., / egyébként már most is nagyon gondolkodom rajta/ , az iPadek kerete is még mindig nagy , már most az új iparnak minimális kerettel kellene kijönni de gondolom marad minden a régiben…

  2. Jag - 2016.03.12. 09:18

    Ja és ez az erőltetett tárhely politika , megszüntetik a 32 gb-ot hogy vegye mindenki a nagyobbat ha kell , ha nem kell, / ez undorító / a 16 gb-ot kellett volna megszüntetni és a 32 gb-t megtartani .
    Szerintem ha ezekhez nem nyúlnak hozzá az i 7-nél , akkor bekövetkezik a nagy megtorpanás .

  3. janika61 - 2016.03.14. 00:39

    Bose Harman Kardon vagy Bang Olufsen már nagyon kellene !!

  4. Bigyo - 2016.03.14. 09:56

    Vagy csak siman a megvasarolt beats audio hangszoroit kellene bele tenni. Nekem 6s+ van, de ha jatszok vele sokat, akkor tud bo egy napot. Szerintem akksi nem akkora problema. A kijelzon es a memorian en is valtoztatnek. Es megoldanam a dual SIM problemat is egy ujabb ajtoval. Szerintem a legnagyobb piaci res a dualsimben rejlik, hisz mar majdnem minden gyarto, de legfokeppen a feltorekvo kianaiak mar minden keszulekuket igy gyartjak.

Szólj hozzá Te is!