Ilyen lehetőség rejlik a dupla kamerás technológiában

HusztiD 2016.03.11. 05:44 iPhone 3 hozzászólás 1 080

iphone-telephoto-camera

Egyre többet hallhatunk a dupla kamerás technológiáról. Az elkövetkezendő időszakban elvileg ez lesz az okostelefon gyártók egyik nagy újdonsága, hogy két lencsével vértezik fel a csúcsmodelljeiket. Régóta megy a pletyka az Apple háza-táján egyaránt, hiszen még egy ütős szabadalom is napvilágra került ezzel kapcsolatosan.

A legújabb videóban azt mesélik el, hogy miként használhatná fel az Apple ezt az eljárást. A két szenzor közül az egyik sima kameraként funkcionálna, míg a másik egy zoomolt-ként, amivel sokkal szebb és élesebb képet lehetne csinálni. Bár nem mennék bele jobban a részletekbe, hiszen az alábbi videóban remekül elmagyarázzák és illusztrálják ezt az egész elképzelést:

A kérdés már csak az, hogy mikor lépi ezt meg az Apple. Vajon az ősszel érkező iPhone 7 egyik nagy újdonsága a dupla lencsés kamera lesz? Esetleg várni kell még vele egy évet? Ti mire tippeltek?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

3 hozzászólás

  1. Jag - 2016.03.11. 07:37

    Jobban járnának ha az oled kijelzővel foglalkoznának és a vetéknéluli töltéssel..

  2. kbalage - 2016.03.11. 18:36

    A koncepció magyarázata ott nem stimmel, hogy a kisebb látószögű kamera ugyanúgy fixen arra néz amerre a telefont tartja a delikvens, tehát nem lehet ide-oda húzogatni szoftveresen hogy melyik legyen a kinagyított terület, oda kell fordítani a telefont.

  3. Gab - 2016.03.12. 07:20

    Ez elég gagyi. Se füle se farka. Nem nagyon tudom elképzeli a hasznát ennek a dolognak.
    A dupla kamerás megoldással inkább a 3D világa felé kellene mutatnia.

Szólj hozzá Te is!