Az Apple a bűnözőket segíti

HusztiD 2016.03.07. 17:57 Apple, iOS, Kiemelt hírek 0 db 494

iphone5c

Az utóbbi hetek folyamán sorozatosan hallhatunk az FBI által nagy port kavart titkosításos dologgal kapcsolatosan, ugyanis az Apple-t hibáztatják, hogy nem tudják feltörni az egyik gyanúsított okostelefonját. Ennek kapcsán már sokfélét olvashattunk, ám ezúttal a New York-i rendőrség terrorizmus elleni vezetője, John Miller szólalt fel.

Ahogyan az várható volt, ők is az FBI mellett vannak, s a vezető elmondta, hogy az Apple a bűnözőket segíti, hiszen azok tudják, hogy nem lehet feltörni a telefonjaikat, így nyugodtan használhatják. Mindösszesen egy iOS 8 vagy annál fiatalabb rendszerre van szükség és már is biztonságban érezhetik magukat.

Miller elmondása alapján nem tudja, hogy miért gondolta meg magát az Apple, hogy az iOS 8-al karöltve egy ilyen megoldásra kötelezték el magukat. Egy olyan rendszert alkottak meg, ami nem hogy segítené a rendőrség munkáját, de nagyban hátráltatja azt, mivel ők nem tudják feltörni, a kaliforniai vállalat pedig nem hajlandó.

iphone-touch-id

Természetesen vitatkozni lehetne, hogy jó dolog-e amit az Apple csinál. Egy részben jó, mert egy olyan ökoszisztémát alkottak meg, amivel biztonságban érezhetik magukat az átlagfelhasználók. Más részben pedig rossz az ilyen esetek miatt. Bár az előző hetet megelőzően az Apple engedékeny volt, így ha el is vesztik az ügyet, akkor egy olyan megoldással fognak előállni, amely minden fél számára eléggé kedvező lesz.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!