Börtönbüntetést kaphat Cook; újabb remek iPhone SE koncepciók; jöhet az iPhone Pro – mi történt a héten?

HusztiD 2016.03.06. 09:27 Apple, Kiemelt hírek 0 db 1 160

Ismételten eseménydús hét áll mögöttünk, hiszen szintén olvashattunk az Apple és az FBI ügyéről, kaptunk új bétákat, majd kiderült, hogy tolódik a márciusi event, illetve újabb remek koncepciókat kaptunk az iPhone SE-ről. Na de nézzük át részletesen, hogy mi történt ezen a héten.

25276980041_fbce363592_b

Akár még börtönbüntetésre is számíthat Tim Cook

A Quartz lehozott egy rövid, ám annál érdekesebb cikket. A kérdés az, hogy az Apple jelenlegi vezérigazgatója, Tim Cook vajon felkészült arra, hogy börtönbüntetést kapjon? Az elmúlt két hétben minden fontosabb dologról beszámoltunk a san bernardinói terrortámadást illetően, hiszen lényegében ebből indult ki az Apple és az FBI konfliktusa.

tim-cook-fbi

Bővebben itt.

Egy héttel tolódik a márciusi event

A jól informált Re/code csapata arról számolt be, hogy az Apple egy héttel csúsztatja a tavaszi eseményét, ahol többek között az iPhone SE-t és az új, 9,7 colos iPad Prót fogják bemutatni. Eddig március 15-e volt az esemény eredeti időpontja, amit most egy héttel későbbre, 21-re csúsztattak.

new-york-day-5-d-the-apple-store

Bővebben itt.

iPhone SE lesz az új telefon neve és 3D Touch nélkül érkezik

Még az év elején jött a hír, hogy a régóta pletykált 4 colos telefon elnevezése nem iPhone 6c lesz, hanem 5se, mivel lényegében ezt a vonalat viszi tovább. Az akkori pletykák szerint elvileg azért lett volna ez a készülék neve, mivel maga a telefon egy iPhone 5s hasonmás lenne, csupán erősebb hardverekkel.

maxresdefault1

Bővebben itt.

Újabb érdekes pletykák az iPhone 7-ről

Az utóbbi időszakban kicsit háttérbe szorult az iPhone 7 és szinte csak az iPhone SE és az új iPad Pro párosáról olvashattunk különféle pletykákat. Ezúttal a japán Macotakara oldal szolgált olyan új információkkal, hogy mégis milyen lesz (avagy lehet, hiszen csak egy pletykáról van szó) a következő generációs almás telefon.

Bővebben itt.

iPhone Pro lesz az iPhone 7 Plus új neve

Lehet, hogy ez az év a Pro termékek éve lesz, hiszen elsőnek az iPad Air 3-ról olvashattuk azt, hogy elvileg iPad Pro néven fog piacra kerülni, ezúttal pedig az iPhone 7 Plus van a terítéken. A kínai MyDrivers oldal egy érdekes hírt közölt le, mely szerint az új telefont már ez fogja megkülönböztetni a mezei modelltől.

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején megismerkedhettünk a 4 dolláros iPhone klónnal, ami után új iPhone SE koncepcióképeket kaptunk Martin Hajektől.Kicsivel később megkaptuk a Microsoft új bogaras reklámsorozatát, majd hírt adtunk, hogy jobb lehet a 9,7 colos új iPad Pro, mint a gigantikus testvére, végül pedig megkaptuk a legújabb bétákat az Apple-től. Érdekes pletykákat olvashattunk az iPhone 7-ről, ami után kaptunk egy újabb drónvideót az épülőfélben lévő Campus 2-ről.

Galaxy-S7-vs-iPhone-6s-camera-940x527

A hét második felében hírt adtunk, hogy az újonnan megjelent Galaxy S7 modelljeiben vannak az eddigi legjobb kijelzők. Nem sokkal később szóba jött a TSMC és az A10-es processzorok gyártása, illetve a Fiat vezérigazgatója elmondta, hogy szívesen lenne az Apple partnere a Project Titan kapcsán. Az utolsó napokban volt egy iPhone 6s és Galaxy S7 kamerateszt, ami után összeszedtük a februárban megjelent legjobb iOS játékokat, végül pedig ajánltunk nektek egy remek headset-et.

Ezek voltak tehát a kilencedik hét legérdekesebb hírei. A következő hét folyamán már valószínűleg kiküldi az iPhone SE/iPad Pro eventre a meghívóit az Apple, illetve hamarosan megkaphatjuk az iOS 9.3, OS X 10.11.4, watchOS 2.2 és a tvOS 9.2 végső kiadását, hiszen ezen a héten már az ötödik bétákat adta ki belőlük a kaliforniai vállalat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!