Kamerateszt: ezúttal alulmaradt az iPhone 6s

HusztiD 2016.03.04. 06:06 iPhone, Videók 4 db 1,587

Galaxy-S7-vs-iPhone-6s-camera-940x527

Emlékeztek arra az időre, mikor tavaly ősszel megjelent az iPhone 6s és 6s Plus párosa? Na ettől kezdve az elmúlt napokig az Apple telefonja volt a csúcstartó, hiszen ez a két készülék csinálta a legszebb felvételeket, amelyeket egy okostelefontól várhat az ember. Most, hogy megérkezett a Samsung új üdvöskéje, véget értek ezek a napok, hiszen a legújabb tesztek szerint a legtöbb esetben jobb képeket csinál a rivális készülék.

A Galaxy S7-ben egy 12 megapixeles szenzor van f/1,7 rekesszel, ami azt eredményezi, hogy a legtöbb helyzetben jobb képeket csinál, mint az iPhone 6s, ami egyébként egy szintén 12 megapixeles, f/2,2-es szenzorral rendelkezik. Természetesen félreértés ne essék, hiszen az Apple legutóbbi telefonja is nagyon szép képeket csinál, csupán az a helyzet, hogy az új Galaxy-hoz képest már kevésbé néznek ki szépnek a fényképek és videófelvételek. A legtöbb esetben szebbek a színek, élesebbek a képek, nem utolsó sorban pedig alacsonyabb fényviszonyok mellett szebb felvételeket csinál az S7. Sőt, még a képstabilizátor és az autófókusz párosa egyaránt  jól dolgozik, amint azt az alábbi videóban láthatjátok:

Végül pedig nem árt szem előtt tartani, hogy a két telefon között fél évnyi különbség van. Ez pont elegendő volt arra a Samsungnak, hogy egy jobb kamerával felvértezett telefont adjon ki.Kíváncsian várjuk a szeptembert, hogy mi lesz az Apple válasza minderre.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 4 db

 1. Mátékovits István - 2016.03.04. 11:01

  Nem kérdés, hogy jobb de majd jön az S7. :P Nem is emiatt írtam. Nagyon szimpatikusnak tartom, hogy nem csak a szépet és jót, hanem a rosszat is megírjátok. Többször találkoztam már azzal máshol, hogy az Apple egyeseknek már egy vallás és a negatívumokat vagy nem írják le, vagy ha igen relatívizálnak. Köszi, hogy tárgyilagosak vagytok és remélem így is marad!

 2. Boono98 - 2016.03.04. 21:21

  Ebbe csak az a szomorú, hogy már más telefongyártó mint pl a Nokia (R.I.P) már 2014-ben olyan készülékeket dobott a piacra aminek a kamerái a mai konkurensek kameráit oda-vissza verik. És ezek 2 évvel régebbi készülékek. Nem is beszélve a microsoft 950 és 950 xl modellekről. Érdekes módon ezekkel a modellekkel sosem szoktak (na jó szoktak) kamerateszteket csinálni.

  Csak erről valahogy az emberek szeretnek elfeledkezni. pedig a carl zeiss optika óriási előny az ősszes konkurennsel szemben és mégis azt mondják hogy az Iphone6s ami jó képejet csinál. Ez csak begyöpösödött emberek fanatizmusa……..

 3. Guigreg - 2016.03.04. 22:17

  Igen valóban, szép képeket csinálnak a “Nokia” telefonok, viszont azért kijelenteni, hogy az fényévekkel jobbat csinál mint más az durva… valóban egy elég olcsó “Nokia” biztosan jobb képet csinál mint a hasonló árú android, de felsőkategóriában már ez kizárt dolog. Emellett sajnos akármekkora energiát zsúfol bele a telefonjaiba a Microsoft, azok a telefonok halva születtek… soha nem lesz nagy konkurenciája az appe, google párosnak, ezért is van hogy semmiféle teszt nincs velük. Nincs rá alkalmazás, amik meg vannak szarok, vagy 3. fél csinálta, így gagyi…

  • Boono98 - 2016.03.05. 18:22

   Én per pillanat nem a hardware-ről beszéltem, hanem a kamera funkciórol. És még mindig állítom, hogy messz a alulmaradnak ebben az olyanok mint az apple, vagy a google készülékek. Arról már nem tehetek, hogy az előítéleidet belekavarod ebbe és az operációs rendszerről magáról a windowsról beszélsz.(bár ebben is harcba szálnék, mert olyan configot dobtak a készüékekre amihez nem kell brutális harware és sokkal stabilabb is mint az android). Tény és való hogy a nokia nagyon sokat fejlesztett a kamera rendszere kifejlesztésére és abban ténylegesen nagyon jó, amit a microsoft csak megörökölt. Amúgy meg a google play-ben is 3.-ik fél csinálja az alkalmazásokat.
   És javaslom számodra hogy nézegesd ezt a linket: http://www.gsmarena.com/piccmp.php3?idType=1&idPhone1=7263&idPhone2=7467&idPhone3=7243

Szólj hozzá Te is!