Jövőre érkeznek az OLED kijelzős iPhone modellek

HusztiD 2016.03.04. 06:01 iPhone, Kiemelt hírek 0 db 626

oled

A Nikkei legújabb információi szerint az Apple leghamarabb a következő év folyamán mutatja be az OLED kijelzőkkel szerelt iPhone modelljeit. Az elmúlt hónapok folyamán nem egyszer olvashattunk erről a témáról, hiszen már ekkor felmerültek, hogy valamikor az iPhone 8 bejelentésére kaphatjuk meg leghamarabb az OLED paneleket.

Ha igazak a legfrissebb információk, akkor a kaliforniai vállalat elkezdte hajtani a partnereit, a Samsungot és az LG-t egyaránt, hogy növeljék meg az OLED kijelzők gyártásának a kapacitását, annak érdekében, hogy 2017-re elegendő mennyiségűt állítsanak elő belőlük. Elvileg egy 12 milliárd dolláros egyezséget kíván nyélbe ütni az Apple a két koreai vállalattal, azonban nem tudni, hogy milyen arányban lesznek a gyártási megoszlások.

Természetesen az lenne a legjobb, ha már a most ősszel bemutatásra kerülő iPhone 7 telefonok megkapnák az OLED paneleket, de az eddigi szóbeszédek alapján erre nincs sok esély. Jelenleg egyedül csak az Apple Watch óráiban használják ezeket a kijelzőket, míg az összes többi termékben a jó öreg LCD teszi a dolgát.

Az OLED kijelzők szebb képet és alacsonyabb fogyasztást biztosítanak az LCD-vel szemben, ugyanakkor sokkal vékonyabb maga a panel, amivel minimálisan lefaraghatnak a jövőbeli iPhone-ok vastagságából. Nem csoda egyébként, hogy váltást terveznek a kaliforniaiak, hiszen a nem olyan régen bemutatott Samsung Galaxy S7 modellekben van az eddigi legjobb kijelző, amelyet okostelefonban láthatunk. Várjuk, hogy mit lép az Apple!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!