Inspirálóak lesznek a dupla lencsés telefonok az alkalmazásfejlesztők számára

HusztiD 2016.03.03. 05:59 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 607

Huawei-Honor-6-Plus-dual-camera

Az utóbbi időben egyre többet olvashatunk a dupla kamerás avagy dupla lencsével felvértezett okostelefonok érkezéséről. A Morgan Stanley egyik elemzője, Jasmine Lu kifejtette a véleményét erről a témáról. Szerinte nem arról van szó, hogy beszállnak-e a gyártók a dupla kamerás technológiába, hanem hogy mikor.

Jasmine úgy hiszi, hogy az ilyen telefonok sokkal lényűgyőzőbbek lesznek, hiszen sokkal jobb, élesebb és szebb képeket lehet általuk csinálni. Nem mellesleg a fejlesztők számára megnyílik az út az úgynevezett 3D object mapping lehetőség felé, amely által sokkalta jobb és egyben “gyilkos” alkalmazásokat tudnak létrehozni.

Mostanában egyre többet olvashatunk a dupla kamerás/lencsés technológiáról. Igazából egy rakás előnnyel jár, s nem olyan régen még egy eléggé ütős szabadalomról is olvashattunk, melyet ha a sikerül az Apple-nek megvalósítania, akkor bizony övék lesz a legjobb kamera, amit egy okostelefonba rakhatnak.

iphone-telephoto-camera

A pletykák szerint nem kizárt, hogy az iPhone 7 Plus egyik újdonsága a dupla kamera lesz. Erre azért még ne vegyünk mérget, azonban abban szinte biztosak lehetünk, hogy az elkövetkezendő években ez lesz a trend a gyártók között, ahogyan azt Jasmine is megjegyezte.

Kíváncsian várjuk, hogy mikor jönnek az első olyan okostelefonok, amelyek ténylegesen kihasználják ezt az új technológiát.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

 1. Attila - 2016.03.03. 13:46

  A téma tetszik, érdekesnek találom. A cikk is egész jó. De! Kérem, nem is kérem, könyörgöm, hogy legalább minimális mértékben figyeljen oda a cikk írója, hogyan írja le, amit ír. Sajnos nem csak itt, hanem már szinte mindenhol általános jelenség, hogy egy icipicit sem törődnek a nyelvhelyességgel.
  Jelen esetben, ezen rövid cikken belül két fatális hiba is megfigelhető:

  …beszállnak-e a GYÁRTÓK a dupla kamerás technológiába a GYÁRTÓK…

  …amely ÁLTAL sokkalta jobb és egyben “gyilkos” alkalmazásokat tudnak ÁLTALA létrehozni.

  Mindenki hibázik, mert emberek vagyunk. De, ha valaki publikáll, arra ránehezedik a példamutatás felelőssége, hiszen, ha neki szabad ország vilàg előtt ilyet, akkor másnak miért ne? Korunk helyesírás-ellenőrző programjaival pedig roppant egyszerűen ki lehetne ezeket küszöbölni.

  • HusztiD - 2016.03.03. 18:22

   Köszönöm szépen az észrevételt, teljesen igazad van! A hibákat javítottam, a jövőben pedig jobban figyelünk !

Szólj hozzá Te is!