A Fiat szívesen lenne az Apple új Foxconn-ja

HusztiD 2016.03.03. 18:05 Apple, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 211

fiat-780x433

Az olasz Fiat vezérigazgatójáról, Sergio Marchionneról még az előző év utolsó negyedévében olvashattunk, hiszen már ekkor elmondta az Apple Car-ról, hogy az Apple titokban egy elektromos kocsit épít. Ezúttal a Genevában megrendezett autoshow keretein belül nyilatkozott érdekes dolgokat a média számára.

Marchionne szerint ha az Apple tényleg azon van, hogy egy saját autót gyártsanak, akkor azt javasolja nekik, hogy várjanak, amíg elmúlik a nagy felhajtás. Úgy jellemezte, hogy ez olyan, mint egy betegség: könnyen jön, majd felépül belőle az ember, hiszen nem halálos.

A CEO szerint az almásoknak nem szólóba kellene megközelíteniük ezt a témát, hanem sokkal inkább egy partnerrel. Példának hozta fel a Mercedes-t, amelyről elmondta, hogy nem ez a gyártó lesz az Apple következő Foxconn-ja a kocsik terén. Az igazgató szerint egy olyan gyártóra van szükség, aki már jártas az autógyártásban és ki tudják elégíteni az Apple igényeit, így teljesen esélyesnek látja, hogy a Fiat legyen a kaliforniai vállalat új társa.

A Project Titan-ról egyelőre semmi biztosat sem tudunk. Elvileg az Apple-nek egy ezer fős csapata van, akik az elektromos autó projekten dolgoznak egy Sunnyvale-ban lévő titkos irodában. Nem olyan régen pedig készült egy interjú Tim Cook-kal, ahol szóba jött az almás jármű. Ha lemaradtatok volna róla, akkor itt elolvashatjátok.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Apples - 2016.03.04. 08:30

    Akkor mar inkabb a foxconn gyártása az autót is az Apple-nek mint a Fiat :)) ennyi erővel lehetne a Tata is.

  2. Joci - 2016.03.06. 20:51

    Isten mentse az apple- a fiattól…. Akkor inkább saját maga csináljon autót….

Szólj hozzá Te is!