Akár még börtönbüntetésre is számíthat Tim Cook

HusztiD 2016.03.01. 05:55 Tim Cook 4 hozzászólás 756

tim-cook-fbi

A Quartz lehozott egy rövid, ám annál érdekesebb cikket. A kérdés az, hogy az Apple jelenlegi vezérigazgatója, Tim Cook vajon felkészült arra, hogy börtönbüntetést kapjon? Az elmúlt két hétben minden fontosabb dologról beszámoltunk a san bernardinói terrortámadást illetően, hiszen lényegében ebből indult ki az Apple és az FBI konfliktusa.

Cook nem olyan régen elmondta, hogy a vállalatával addig keresik a kihívásokat, amíg el nem jut az ügy a legfelsőbb bíróságig. Ez elég nagy bátorságnak hangzik még akkor is, ha korunk egyik legnagyobb vállalatának a CEO-ja nyilatkozik ilyet. De vajon bele gondolt-e, hogy mégis mi forog kockán? Ha nagyon elfajul az ügy, akkor ezért még börtönbüntetést kaphat, hiszen ellenszegül a bíróságnak és megtagadja az FBI-jal való együttműködést – legalábbis ezt állítja egy szakértő, hiszen szerinte egyedül Tim vonható felelősségre.

Természetesen még nem tudni, hogy mi lenne akkor, ha idáig menne ügy. Nyilván Tim tisztában van a dolgokkal, s ha már idáig fajulnának a dolgok, akkor nem tagadná meg a bíróság parancsát. Bár néhány szakértő úgy véli, hogy Tim bátor lesz és meglépi ezt a lépcsőfokot. Ez esetben pedig a legjobb ügyvédek sem tudnák őt kimenteni a slamasztikából.

cook1

Viszont Stephen Vladeck, egy biztonságtechnikai szakértő szerint ez nem fog megvalósulni. Mivel maga az Apple egy vállalat és nem csak Tim Cook-ból áll, így csak az vonható vád alá. Egészen pontosan egy szép bírságot kaphatnak a börtön helyett. Ott van példának a Yahoo! Nem olyan régen ők is ellenálltak a kormánynak, így napi 250 ezer dollárra büntették. Ez még mind semmi, mivel ha továbbra sem engedelmeskedtek, akkor minden héten megduplázódott ennek az összegnek a mértéke.

Ennek kapcsán pedig ha ténylegesen odáig fajul a helyzet, hogy nem enged az Apple, akkor bizony ők is elég kemény pénzbüntetésre számíthatnak. Benne van a pakliban Cook szabadsága, de szerény véleményünk szerint inkább pénzbüntetést fognak kapni, minthogy lecsukják korunk egyik legismertebb személyét.

Nem mellesleg az előző hét végén adtuk a hírt, hogy az Apple némileg beadta a derekát, így talán mindenki megnyugodhat, ugyanis feltehetően a kaliforniai vállalat sem akar magának hatalmas galibát okozni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

4 hozzászólás

  1. Koroncz János - 2016.03.01. 14:25

    De ha enged elveszti az arcát és sok ügyfelet

  2. Alnus - 2016.03.01. 19:34

    Lehet jól is érezné magát a koterba a fiúkkal :)

  3. Lujo - 2016.03.01. 21:24

    Ha jól akar belőle kijönni, akkor az USA ból elköltöztetné a céget egy másik országba (földrészre). Akkor mehet az FBI oda ahova akar… FBI ha jól tudom a belbiztonságot takarja… :)

  4. Color - 2016.03.02. 05:34

    Go in Moscov? Jájj!

Szólj hozzá Te is!