Új béták; az Apple a legelismertebb vállalat; bemutatkozott a Galaxy S7 és S7 Edge – mi történt a héten?

HusztiD 2016.02.28. 14:50 Apple, Kiemelt hírek 0 db 291

Sok-sok érdekes hír jutott erre a hétre. Az egyik legnagyobb talán a Fortune által készített Tim Cook interjú volt, amiből sok újdonságot tudhattunk meg. Többek között szó esett az Apple Car-ról az egyéb érdekességek mellett. Illetve nagyobb történések voltak az Apple és az FBI háza táján egyaránt.

Americans Mourn Passing Of Apple Co-Founder Steve Jobs

Újabb terjedelmes interjú Tim Cook-kal: terítéken az Apple Car

A Fortune magazinnak lehetősége volt meginterjúvolni az Apple vezérigazgatóját, Tim Cook-ot a saját főhadiszállásukon, amelyből nagyon érdekes dolgokat tudhattunk meg. Egyébként a  hétfői napon már hallhattunk a magazinról, hiszen immáron kilencedik éve választották meg az Apple-t a világ legelismertebb vállalatává. Most pedig nézzük, milyen új információkkal szolgált az almások CEO-ja.

cook0315-11

A teljes interjút itt olvashatjátok el.

Megérkeztek az új iOS 9.3, OS X 10.11.4, tvOS 9.2 és watchOS 2.2 béták

Két hete adta ki az Apple a legutóbbi, harmadik bétákat. Az elmúlt két hétben viszont tovább dolgoztak a fejlesztők, annak érdekében, hogy ígéretes újdonságokkal adják ki a végleges rendszereket. Az új szoftverek egyelőre csak a fejlesztők számára érhető el, de ahogyan az lenni szokott, egy-két nap múlva a publikus béta programban résztvevők számára egyaránt kiadja az Apple.

iphone-lineup

Bővebben itt.

Bemutatkozott a Samsung Galaxy S7 és S7 Edge

Ahogyan az várható volt,  előző vasárnap a Samsung bemutatta a legújabb csúcskészülékeit a Galaxy S7 és S7 Edge modelljeit. Nagyjából elmondhatjuk hogy a róluk szóló pletykák igazak voltak, hiszen szinte mindent megkaptunk, amelyről az elmúlt napok folyamán beszámoltunk.

samsungs-new-galaxy-s7-and-s7-edge-bring-better-designs-incredible-specs-image-cultofandroidcomwp-contentuploads2016024_vr-homepage-desktop-size-a-letterbox-v1-780x390

Bővebben itt.

Kezd használhatatlanná válni az Apple Pencil az iOS 9.3-ban

Tavaly novemberben megjelent az iPad Pro, melyhez olyan új kiegészítőt kaptunk, mint az Apple Pencil. Ezzel leginkább azt a réteget célozta meg az Apple, akik szeretnek rajzolni, írni avagy a munkájuk során elengedhetetlen a ceruza használata. Ahogyan akkoriban beszámoltunk, hihetetlenül precíz terméket dobott ki az Apple, azonban az iOS 9.3 bétáinak megjelenésével úgy tűnik, hogy kezd haszontalanná válni.

applepencil2-800x400

Bővebben itt.

A nagy felhajtás ellenére tovább erősít titkosításán az Apple

A New York Times szerint az Apple már megkezdte a munkálatokat annak érdekében, hogy egy sokkal jobb és biztonságosabb titkosítási rendszert hozzon létre, amelyet még ők saját maguk sem tudnak feltörni. Ebből is látszik, hogy mekkora felfordulást okozott a san bernardinói ügy, hiszen azóta folyamatosan adunk hírt, hogy éppen mi történik.

Security-Hover-Click

Bővebben itt.

További érdekességek

Tavaly egyértelműen az iOS és Android párosa uralta az okostelefonok piacát, de az Apple Watch sem panaszkodhatott a svájci óragyártókkal szemben. A hét elején Mark Zuckerberg kiállt az Apple mellett, míg Bill Gates egészen más véleményen volt. Ha pedig valaki nem hitt volna a Find My iPhone szolgáltatásban, annak itt van egy remek történet, hogy miért lehet hasznos. Láthattuk, hogy mik a dupla kamerás eljárás előnyei, illetve új koncepcióvideót is kaptunk.

square-apple-pay

A hét második felében beszámoltunk, hogy eléggé jól pörög az Apple Pay Kínában, majd azokról, hogy milyen lehet az iPhone 5se és hogy a legutóbbi iOS 9.3 bétában javították az 1970-es bugot. Végül a Foxconn felvásárolta a Sharp-ot,láthattunk pár új képet az épülőfélben lévő Campus 2-ről, illetve azt is megtudhattuk, hogy mégsem iPad Air 3 lesz az új tablet neve. Nem utolsó sorban pedig arról adtunk hírt, hogy az Apple beadhatja a derekát az FBI számára.

Ezek voltak a nyolcadik hét legérdekesebb hírei. Jövő héten már március, így várhatóan az Apple bejelenti az iPhone 5se és iPad Air 3/Pro eventjének a pontos időpontját. Reméljük, hogy erre még az elkövetkezendő két-három nap folyamán sor kerül.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!