iPad Air 3 helyett egy 9,7 colos iPad Pro érkezik

HusztiD 2016.02.26. 07:01 iPad 0 db 554

screen-shot-2016-01-25-at-12-26-33-pm

Az utóbbi hetek folyamán már nagyon sokat olvashattunk egy úgynevezett iPad Air 3-ról. A pletykák szerint az Apple március 15-én jelenti be az iPhone 5se-vel karöltve, s ugyanazon a héten pénteken már megvásárolható lesz. Ha pedig a specifikációkat nézzük, akkor a legtöbb szóbeszéd azt állította, hogy szinte teljesen identikus lesz az iPad Próhoz, csupán egy kicsivel kisebb kivitelben.

A legújabb információk alapján az Apple egy kicsikét változtat a dolgokon. Az új 9,7 colos tabletet nem Air 3-nak fogják nevezni, hanem simán Prónak. Mi több, az idén érkező 12 colos notebook már nem a mezei MacBook névre fog hallgatni, hanem az Air-re (itt egyelőre kérdéses, hogy mi lesz a 13 colos MacBook Air sorsa). A forráshoz közel állók szerint az új 9,7 colos tablet teljesen ugyanolyan lesz hardveresen, mint a Pro, hiszen A9X processzort kap 4 GB RAM-mal megspékelve.

Elvileg itt is négy darab hangszóró lesz, pluszban bemutatkozik a Smart Connector. Apropó, Smart Connectort: a nemsokára bemutatásra kerülő tablethez szintén készül egy saját Smart Keyboard, illetve akárcsak a nagyobbik testvére, egyaránt kompatibilis lesz az Apple Pencil-lel. Ennek a szabványnak a bevezetésével ugyebár egy csomó kiegészítőt vásárolhatunk meg a későbbiek folyamán az iPad-hez.

Mint minden pletykát, ezt is érdemes erős fenntartásokkal kezelni. Reméljük, hogy a következő hét folyamán az Apple kiküldi a meghívókat, s utána már csak a 15-ei előadást kell kivárni. Ti mire számítotok?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!