A Foxconn felvásárolta a Sharp-ot

HusztiD 2016.02.25. 15:59 Egyéb 1 db 292

screen-shot-2015-09-23-at-10-23-52-pm

Az előző hónap folyamán már felmerült, hogy a Foxconn 5,3 milliárd dollárt ajánlott fel a Sharp számára. A Japán vállalat az utóbbi évek folyamán gyártási és pénzügyi nehézségekkel küszködött, így várható volt, hogy valami történni fog. A Nikkei legújabb beszámolója szerint sor került az akvizícióra, melynek keretein belül a tajvani vállalat 6,2 milliárd dollárért jutott hozzá a Sharp-ért.

Ha azt mondjuk, hogy Foxconn, akkor bizonyára már tudhatjátok, hogy az iPhone alkatrészek legyártásával és azok összeszerelésével foglalkozik. Viszont a Sharp is partneri kapcsolatban állt az almásokkal, hiszen többek között ők is gyártottak kijelzőket a kaliforniai vállalat számára az LG, Samsung és Japan Display mellett.

3c3e8485556de1e9e3d4e261626cb9d4

Az akvizíciónak köszönhetően a tajvani gyártó tovább bővülhet, hiszen ezáltal már ők is legyárthatnak kijelzőket, illetve egyéb, ahhoz kapcsolódó komponenseket. Arról egyelőre nem tudni, hogy az Apple-nek milyen szerepe volt a felvásárlásban. Egy azonban biztos, hogy számukra is nagy előnyökkel járhat az alábbi akvizíció.

Ha pedig már szóba jöttek a kijelzők, akkor a legutóbbi pletykák szerint az Apple hamarosan beszállhat az OLED piacra. A jelenleg piacon lévő Apple termékekben (az Apple Watch kivételével) LCD panelek találhatóak. Elvileg a következő évben megjelenő iPhone egyik újdonsága az OLED kijelző lehet, amivel nem csak, hogy szebb képeket fogunk kapni, de valamivel vékonyabb és alacsonyabb fogyasztású lesz egyben.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Jag - 2016.02.26. 11:29

    Akkor lehet, hogy nem sokára jön az Apple tv készülék …

Szólj hozzá Te is!