Kezd használhatatlanná válni az Apple Pencil az iOS 9.3-ban

HusztiD 2016.02.24. 07:08 iPad, Kiemelt hírek 1 db 523

applepencil2-800x400

Tavaly novemberben megjelent az iPad Pro, melyhez olyan új kiegészítőt kaptunk, mint az Apple Pencil. Ezzel leginkább azt a réteget célozta meg az Apple, akik szeretnek rajzolni, írni avagy a munkájuk során elengedhetetlen a ceruza használata. Ahogyan akkoriban beszámoltunk, hihetetlenül precíz terméket dobott ki az Apple, azonban az iOS 9.3 bétáinak megjelenésével úgy tűnik, hogy kezd haszontalanná válni.

A jelenleg kint lévő iOS 9.2.1-es rendszeren sok mindenre használhatjuk a ceruzát. Például navigálhatunk vele, akárcsak az ujjaink segítségével. Megnyithatunk egy-egy alkalmazást, görgethetünk, szöveget szerkeszthetünk és egyéb alapvető funkciókat hajthatunk vele véghez. A fejlesztői visszajelzések alapján az ilyen és ehhez hasonló apróbb dolgokat már nem tehetjük meg az iOS 9.3 bétáiban, csupán rajzolhatunk és írhatunk vele.

apple-pencil

Egy részről érthető ez a dolog, hiszen elvileg pont ezekre találták ki az Apple Pencilt. Viszont ha már korábban elérhetővé tettek egy rakás alap funkciót, akkor miért törlik azokat most el? De tényleg. Hivatalosan nem tudni, hogy miért vették őket ki, de sokak számára zavaró lehet ezek hiánya.

Esetleg az sem elképzelhetetlen, hogy ha többen nem tetszésüket fejtik ki az Apple felé, akkor egy későbbi frissítéssel visszahozzák ezeket a funkciókat. Bár mindenek előtt reméljük, hogy csak egy olyan bugról van szó, aminek most már tudatában vannak, illetve a végleges megjelenésig csiszolnak rajta a programozók.

UPDATE: A negatív visszajelzésekre reagált az Apple. Szerintük továbbra is az ujjak az elsődleges eszközeink, de ugyanakkor megértik a felhasználókat, így a következő bétában már újra minden a megszokott kerékvágás szerint fog működni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Alnus - 2016.02.24. 10:42

    Ezt igazán nem is értem, aki használja az nem csak rajzolni használja.
    A pró hal isten szuper nagy kijelzős, ezért a nagy felület miatt célszerű a tollat használni, nagyon kényelmes így a navigálás, vezérlés.
    Érthetetlen, hogy miért akarják elvenni ezt a szuper funkciót.

Szólj hozzá Te is!