Zuckerberg továbbra is kiáll az Apple mellett

HusztiD 2016.02.23. 07:15 Egyéb, Kiemelt hírek 2 db 332

screen-shot-2016-02-22-at-4-27-56-pm

Ahogyan azt már az előző hét óta tudhatjuk, ismételten nagy slamasztikában van az Apple, hiszen az FBI arra kötelezné az almásokat, hogy törjék fel a saját telefonjaikat, rendszereiket. Ezzel kapcsolatosan ugyebár többször olvashattunk, hiszen megpróbálnak nyomást gyakorolni a kaliforniai vállalatra, amivel nem minden ember ért egyet.

A Facebook alapítója, Mark Zuckerberg a Barcelonában megrendezett Mobile World Congress-en felszólalt, s megosztotta a véleményét a nagyközönséggel. Szerinte ha az Apple építene egy hátsó ajtót a kormányzati szervek számára, akkor azzal nem mennének semmire sem. A közösségi hálónál ugyanezt az elvet vallják, ugyanis ha van egy hátsó kapu, akkor azzal nő a sebezhetőség egyaránt.

Azzal, hogy a Facebook is beszáll ebbe a csatába, csak növelik a téteket. Jó, hogy az Apple-nek vannak partnerei, akik kiállnak mellettük, de emiatt akár jobban is elfajulhatnak a dolgok, hogy nyilvánosan elmondják a véleményüket.

iphone5c

A Pew Research Center jóvoltából készült egy felmérés, melyben arról kérdezték az embereket, hogy mitévő legyen az Apple. A válaszadók 51 százaléka voksolt arra, hogy építsenek egy hátsó ajtót, míg további 38 arra, hogy ezt nem szabad megtenniük. Végül a maradék 11 százalék úgy nyilatkozott, hogy nem tudja, hogy mitévő legyen az almás vállalat. Ennél a pontnál érdemes megjegyezni, hogy február 18-tól 21-ig tartott a felmérés, amiből olyan pontos adatok nem derültek ki, hogy hány ember vett részt benne, de az igen, hogy nemzetközi volt a kutatás.

Ezekből látszik, hogy ahányan vagyunk, annyifélén gondolkodunk. Lehet, hogy az Apple-nek vannak olyan nagy támogatói, mint a Facebook, azonban ha az emberek többsége nem érti meg a kockázatot, s inkább úgy dönt, hogy építsenek egy hátsó ajtót, akkor lehet, hogy a nép szava fog érvényesülni. Viszont amíg Tim és csapata nem kéri nyilvánosan a felhasználóik véleményét, addig úgysem fogják meggyengíteni a saját titkosításukat.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Pool - 2016.02.23. 22:45

    Ne is tegyék! Senkisem akar android szintü optendszert!

  2. Pool - 2016.02.23. 22:46

    Zuckerbeg. Correkt!

Szólj hozzá Te is!