Bill Gates szerint engednie kéne az Apple-nek a terrortámadás kapcsán

HusztiD 2016.02.23. 14:17 Egyéb, Kiemelt hírek 6 db 397

billgates

Az elmúlt napok már csak az Apple és az FBI kapcsolatáról szólnak a San Bernardinoban történt terrortámadás miatt. Nem olyan régen, még a Facebook alapítója, Mark Zuckerberg is felszólalt a témát illetően, ezúttal pedig a Microsoft egykori CEO-ja, Bill Gates hallatott a véleményéről a Financial Times számára.

Bill elmondása szerint ez egy olyan egyedi eset, ahol a kormányzat bizonyos információkhoz kér hozzáférést. Szerinte nem egy általános dolgot kérnek az Apple-től, hanem egyetlen egyet, egy eseti dolog kapcsán. Ergo ezzel azt állítja, hogy nagy port vert az egész ügy, hiszen nem arra kérik a kaliforniai vállalatot, hogy globálisan gyengítsék a titkosítást, hanem hogy csupán egyetlen készülékhez biztosítsanak hozzáférést az FBI számára.

Az előző hét elején egyébként maga Tim Cook írt egy nyílt levelet, melyben szépen leírja a miérteket. Természetesen itt kifejti, hogy ha építenének egy hátsó ajtót a kormányzati szervek számára, akkor nagyobb támadásnak lennének kitéve az ártatlan felhasználók, hiszen a hackerek ezen az ajtón keresztül szereznék meg a személyes adataikat.

Security-Hover-Click

Gates egyébként még azt is megosztotta, hogy ha a kormányzatnak jogosultsága lenne hozzáférnie egy hátsó kapuhoz, akkor az nem feltétlenül jelentene rossz óment. Elmondása alapján egységesen be kellene vezetni egy szabályt minden fél számára, aminek kapcsán csak bizonyos adatokhoz, limitált információkhoz lenne hozzáférésük.

A korábbi CEO szerint jelenleg csupán az Apple-nek van hozzáférése a felhasználói adatokhoz, azonban megtagadják, hogy ehhez másnak egyaránt köze legyen. Mindezt úgy példázta, hogy ha egy bank vagy telefontársaság ügyfelei vagyunk, akkor azok kötelesek kiadni bizonyos adatokat a megfelelő személyek számára.

Úgy látszik, hogy egyre nagyobb a mizéria e hír kapcsán. Érdemes lesz kivárni, hogy mi lesz az ügy kimenetele. Addig is írjátok meg nyugodtan, hogy szerintetek mi lenne a megfelelő lépés. Ti mit csinálnátok Tim helyében?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 6 db

 1. Krisztián - 2016.02.23. 17:37

  Megvakarnám a tököm és dobnék egy szmájlit.

 2. Hunor - 2016.02.23. 20:21

  :))) Jo ötlet Krisztian

 3. Pool - 2016.02.23. 22:42

  Azert nyilatkozik így Bil mert jólenne ha az apple is szarrá tenné az optendszerét! Kicsit olyan hátulról melbe taktika.

 4. H zoli - 2016.02.24. 08:29

  Bill-t és a Microsoft-ot mindig is az USA kormánya pénzelte hátsó kapuk gyártására :D nem meglepő a hozzáállása…

 5. Revesz01 - 2016.02.24. 10:24

  Bill Gates egy köcsög!

 6. Color - 2016.02.24. 21:56

  Amellett, hogy a Windowst a Machintosból lopta és irta át, a DOS-t meg az utcán vette egy csóringertől még egész rendes. Jól tudha, hogy ha egy softver forráskódját kiadja, onnan már nincs vissza út! Zukkerbergnek meg semmi se drága. Nem az ő operációs rendszere. Ő csak nyerhetne vele!

Szólj hozzá Te is!