Most először az okosórák diadalmaskodtak a svájci óragyártókkal szemben

HusztiD 2016.02.22. 07:12 Apple Watch 2 db 232

apple-watch-edition

A Strategy Analytics legújabb felmérése rámutatott, hogy a tavalyi év utolsó negyedévében az okosórák túlszárnyalták a svájci óragyártók eladásait. Egészen megdöbbentő hír ez, hiszen mint tudjuk, a svájciak mögött egy egész kultusz lakozik, míg az okosórák teljesen új belépőnek számítanak ezen a piacon.

Az októbertől december végéig terjedő időszakban 8,1 millió okosórát adtak el világszerte, melyek többségéért az Apple és Samsung párosa volt a felelős. Ha pedig a svájci óragyártók termékeiről beszélünk, akkor ők csak 7,9 milliót tudtak leszállítani ugyanebben az időszakban. Az okosórák 316 százalékos növekedést könyvelhetnek el maguknak, hiszen egy évvel korábban még csak 1,9 milliót passzoltak el, míg a svájci termékeknél 4,8 százalékos csökkenést mutatnak a számok.

Sajnálatos módon pontos adatokat ezúttal sem tudhattunk meg, hogy hány darab Apple Watch  talált piacra, de az elemzések szerint nagyjából 5,1 millió lehet. Amennyiben ez ténylegesen igaz, akkor a többi gyártó összesen csak 3 milliót adott el a tavalyi év utolsó három hónapjában.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. aggressor - 2016.02.22. 12:02

    akkor ezekszerint az Opel is diadalmaskodik a Mercedes Ferrai-val szemben? kérlek mesélj még…

  2. Peti - 2016.02.22. 18:31

    Agressor:
    Ez egy nagyon jó példa volt, pont erre gondoltam én is :-)
    Kár volt breitlinget vennem. Inkább vettem volna 15 apleórát.

Szólj hozzá Te is!