Terrortámadás miatt a titkosítás feloldására kötelezik az Apple-t

HusztiD 2016.02.17. 14:31 iPhone, Kiemelt hírek 7 db 363

iphone5c

Az Amerikai Egyesült Államok egy szövetségi bírója arra utasította az Apple-t, hogy segítse az FBI munkáját a múltkori San Bernardino-i terrortámadás kapcsán. Az NBC News értesülései szerint arra kötelezték a kaliforniai vállalatot, hogy segítsenek nyomvégre keríteni az egyik elkövetőt, Syed Farookot.

Az elkövetőnek egy iPhone 5c telefonja volt, amit ugyan megszerzett az FBI, de képtelenek vele bármi hasznosat csinálni, hiszen nem tudják teljesen feltörni. Ennek kapcsán jött képbe az almás vállalat, ugyanis arra kötelezik őket, hogy törjék fel a telefont és hozzák vissza a már letörölt adatokat. Minderre öt napja van a kaliforniai vállalatnak, hogy visszajelezzenek a bíróságnak, különben (feltehetően) büntetésre számíthatnak.

A hatóságok ugyan képesek voltak hozzáférni Syed iCloud biztonsági mentéseihez, amelyeket a bűncselekmény elkövetése előtt készített, azonban nem találtak olyan nyomot, ami arra adna utalást, ami számukra bármiféle hasznos információval szolgálna. Elvileg a feleségével kommunikált az elkövető, aki később részt vett az egész akcióban, de ennél többet nem árultak el.

Security-Hover-Click

Időközben egyébként Tim Cook írt egy nyílt levelet, amelyben minden alapvető dolgot elárult, hogy mit miért csinálnak. Érdemes ezt elolvasni, hiszen a vezérigazgató minden fontos információt leírt a felhasználóik számára.

Egyébként nem ez az első eset, hogy megpróbálják utasítani az Apple-t. Először az Egyesült Királyság, majd New York és Kalifornia próbálta meg puhítani az almásokat, azonban mindeddig nem jártak sikerrel. Nem olyan régen felmerült egy új javaslat, amelyet ha elfogadnak, akkor bizony bajban lesz az Apple.  Ezeket megelőzően pedig leírtuk, hogy miért jó az, ha titkosít az Apple.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 7 db

 1. David - 2016.02.17. 15:13

  Lehetetlen feltörni egy iphonet

 2. Norbi - 2016.02.17. 15:47

  Ha az új apple iOS-be bekerülne ez a kód, előbb-utóbb azok irányítanák a világot akik kezébe került. Ezzel együtt felmerül a kérdés bennem a windows alapú gépek kapcsán, hogy ezt a kódot már nem kérik tőlük. Vajon miért? Talán mert szabad bejárásuk van? Világtőzsdei gépek? Kormányhivatali gépek? politikusok gépei? …tudom ez már összeesküvés elméletnek hangzik de mivan ha mégsem? Kitartás Tim! Ha beszigorít Amerika akkor majd postán rendel telefont külföldről minden amerikai!

 3. Jag - 2016.02.17. 17:44

  Fontos az adatok védelemért nagyon ! de valamiért én nem nagyon hiszem, hogy az ios-t az FBI vagy bármelyik titkosszolgálat ne tudná feltörni és nem lehet, hogy ez is csak rekeklám fogás..
  Ráadásul bárki elhiszi, hogy Kínába beengedik az Apple készülékeket úgy, hogy a nagy diktatúra ne tudjon adatot gyűjteni …

 4. Jag - 2016.02.17. 17:45

  Védelme

 5. Alnus - 2016.02.17. 19:08

  Ez csak parasztvakitas:) simán feltörik, ne legyünk mar ennyire naivak, ez csak egy marketing fogas az Apple részéről.
  Simán lepaktaltak mar réges régen :)) de a tudatlanok mindent bevesznek és többségben vannak alapon megy a csinnadratta.
  De azért hajra Apple… Macho meleg Tim tarts ki a látszat harcban….

 6. Velemeny - 2016.02.18. 17:33

  Álmos, te esetleg 007-es vagy, vagy talán rokona vagy Timnek,hogy ennyire hiteles információkkal rendelkezel olyan dolgokról, amit csak az Apple felső vezetése tud? Lehet, hogy be kéne dolgoznod valami fajsúlyosabb hírportálnak, és simán kiütnéd a nyeregből Ming Chi Kuót bácsit is!

 7. Rendes Milán - 2016.02.18. 19:26

  xD Semmit nem tud Álmi,de azért osztja a hülyeségét…

Szólj hozzá Te is!