Földrengés okozta károk miatt kevesebb chipet szállíthat le a TSMC az Apple-nek

HusztiD 2016.02.15. 15:58 Egyéb 1 db 487

taiwan

Az Apple egyik jól ismert partnerét, a TSMC-t hatalmas károk érték az elmúlt napokban, hiszen a február hatodikai tajvani földrengés rájuk is kihatással volt. Többek között ez az a vállalat, amely évek óta gyártja az A szériás processzorokat az Apple számára. Tavaly például arról számoltunk be, hogy ők készítettek jobb chipeket a Samsunggal ellenben.

A katasztrófa után nem sokkal a TSMC egy nyilatkozatot adott ki, amelyből kiderült, hogy a kapacitás 95 százalékát 2-3 napon belül vissza tudják állítani, miközben a 2016-os globális gyártások egy százalékától estek el. A Digitimes legújabb értesülései szerint pedig a számításoknál nagyobb károk érték a vállalatot, azonban nem derült ki, hogy ennek mértéke pontosan milyen.

Többek között ez a hír azért fontos, mivel nemrég arról adtunk hírt, hogy a TSMC lehet az iPhone 7 processzorának egyedüli gyártója, hiszen a Samsungot ezúttal hanyagolja az Apple. Ennek következtében, ha a TSMC nem tud megfelelő mennyiséggel előállni, akkor az sem kizárt, hogy Tim és csapata új gyártó után néz, ami akár a Samu is lehet annak érdekében, hogy kiegészítsék a hiányt.

Reméljük, hogy ezen dolgok nem nagyon lesznek kihatással az A10-es processzorok gyártására és a beszállító időben le tudja szállítani a kaliforniaiaknak a chipeket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Patrick - 2016.02.15. 16:34

    Nem úgy volt hogy az Intel fogja mostmár gyártani a chipet!? Az legalább amerikai..

Szólj hozzá Te is!