Egyre nagyobb teret hódít Amerikában a Samsung

HusztiD 2016.02.12. 07:11 iPhone 0 db 222

new-york-day-5-d-the-apple-store1

A Parks Associates legújabb felmérésében az amerikai okostelefonok megoszlásait vizsgálták. Az Apple még mindig az első számú készülék szülőhazájában, azonban a többi, legfőképp Androidos vetélytársaik sem elhanyagolandóak, hiszen eléggé nagy teret sikerült nekik is hódítani.

Az Apple jelenleg az Egyesült Államok piacának a 40 százalékát uralja, ami kifejezetten jó teljesítmény, főleg ha egy prémium kategóriás telefonról beszélünk. Második helyen a Samsung áll, akik 31 százalékos megoszlást tudhatnak maguknak. Mint látható, még 9 százalékos különbség van a két gyártó között, azonban a koreai vállalat lassacskán kezd felzárkózni.

parks-associates-smartphone-brand-market-share

A harmadik legnépszerűbb az LG, akiknél már nagyobb rés van, de még így is jelentős megoszlást képviselnek a maguk kis 10 százalékával. Negyediken a Motorola tanyázik 5 százalékkal, míg a HTC 4-gyel. Végezetül ott van az egyéb kategória, amelyben olyan gyártók szerepelnek, mint a Huawei, OnePlus, Xiaomi és a többiek.

Pluszban még azt is megtudhattuk a felmérésből, hogy az amerikai lakosok egyre jobban kezdenek eltávolodni a 2 éves ciklustól, amit a szolgáltatók kívánnak. Ez azt jelenti, hogy egyre többen cserélnek évente, minthogy két évet várjanak az aktuális készülékeikkel.

Már csak azt lenne jó tudni, hogy nálunk milyenek az arányok, bár erre mostanában biztos nem fog fény derülni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!