Újabb érdekes szabadalom látott napvilágot az Apple Watch kapcsán

HusztiD 2016.02.11. 14:45 Apple Watch, Kiemelt hírek 0 db 825

watch

Pár órával ezelőtt napvilágot látott egy újabb szabadalom. Az Apple egy új elképzelést nyújtott be az illetékes szerveknek, amivel még hasznosabbá tehetjük az okosóránkat. A leírtak alapján az készülék képes lenne automatikusan szabályozni a hozzá társított iPhone hangerejét.

Ezáltal az óra érzékelné a háttérbeli zajokat. Ha mondjuk nagyon hangos környezetben vagyunk, ahol pont építkezés folyik, akkor az óra megemelné a telefon hangerejét, amivel kellő hangerőn hallanánk az értesítéseket és telefonhívásokat egyaránt. Ha például egy csöndes környezetben vagyunk, akkor nem kellene megijednünk a hangos jelzéstől, ugyanis jelentősen halkabb, de észrevehető jelzést adna a felhasználók számára.

patent1

Gyakorlatban az Apple Watch beépített mikrofonja képes lenne érzékelni az aktuális zajokat, így ahhoz mérten tudna állítani a telefon hangerején. Ezáltal mindig meghallanánk azt, ha éppen valamilyen értesítést vagy hívást kapnánk. Természetesen a szabadalomban még azt is leírták, hogy a készülék érzékelné, hogy milyen helyzetben van a telefon. Például nem mindegy, hogy a zsebünkben vagy a táskánkban hordanánk az iPhone-t. Ilyen esetekben a telefon adna visszajelzést, amiből azt megállapítható lenne, hogy hogyan jelezzen.

Magát a szabadalmat még 2014. folyamán nyújtották be, azonban most fogadták el. Hogy mikor lesz ebből valami, azt egyelőre nem tudni. A jó hír, hogy ez csupán egy szoftveres dolog, így nem kizárt, hogy a watchOS 3-mal már bemutatkozik ez a hasznos funkció.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!