Akár hatmillió forintot is fizetnek a hackerek az Apple alkalmazottainak

HusztiD 2016.02.09. 17:45 Apple, Kiemelt hírek 0 db 370

yosemite-login

A Business Insider egy eléggé érdekes hírt közölt le az elmúlt órák folyamán. Írországban az Apple jelenlegi, illetve a volt alkalmazottaiknak akár 20 ezer eurót ajánlanak fel, hogy értékes információkat szerezhessenek meg. Ilyen például a munkatársak Apple ID-jának a megszerzése, amivel bejelentkeznek az online adatbázisba.

Egy volt dolgozó elárulta az oldal számára, hogy igencsak meglepődve lennénk, ha tudnánk, hogy hány adathalász veszi célba az Apple dolgozóit. Több emailt kaphatnak, melyben eurók ezreit ajánlják fel azért, hogy hozzáférést kaphassanak az Apple felhasználói fiókjukhoz. Természetesen mindezt annak reményében, hogy a hackerek további hasznos infóhoz jussanak hozzá.

És ez egy valós dolog. Természetesen az illetéktelen hozzáférők sem most jöttek le a falvédőről, ugyanis általában friss alkalmazottakra csapnak le, de akadnak olyanok is, akik már a volt Apple munkatársait veszik célba. Nem csoda tehát, hogy a kaliforniai vállalat különféle kedvezményekkel, illetve programokkal igyekszik az alkalmazottaikat maguk mellett tartani.

Security-Hover-Click

Egyébként ha egy-egy ilyen random felhasználói névhez és jelszóhoz hozzájutnának, akkor a forrás szerint nem feltétlenül okozhatnának nagy galibát, ugyanis nagyon alap információkhoz férnének hozzá. Nyilvánvalóan már más a helyzet, hogy ha egy magasabb beosztású vezetőről beszélünk, akinek már több mindenhez van jogosultsága, de nyilván őket nem lehetne ennyi pénzért megvásárolni.

Az alábbi példa Írországban nagy divat, de szinte biztosak lehetünk abban, hogy több országban egyaránt megpróbálnak hasonló ajánlattal előállni a hackerek.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!