2015-ben az Apple Watch dominált

HusztiD 2016.02.09. 07:15 Apple Watch 0 db 150

applewatchtrio

A Canalys legújabb kutatása szerint az előző év folyamán összesen 12 millió okosórát adtak el világszerte, aminek a kétharmadáért az Apple volt a felelős. Eléggé nagy számok ezek ha megnézzük, hiszen az Apple Watch tavaly áprilisban jelent meg az első körös országokban, majd a későbbi hónapok folyamán vált elérhetővé egyre több régióban.

Természetesen itt is a Samsung volt a második helyen, akiknek az utolsó negyedévben kiadott Gear S2 órája némileg fellendítette az eladásokat. Az elemzők rámutattak, hogy a karácsonyi időszakban nem csak a két óriás növekedett, de olyan szintén ismertebbek is, mint a Fitbit vagy a Garmin. Ha már szóba jött a Fitbit, akkor megtudhattuk, hogy a tavalyi utolsó negyedév volt a vállalat eddigi legerősebb időszaka, hiszen ilyen eladásokat korábban még nem produkáltak.

Látszik, hogy jelenleg egyre nagyobb az érdeklődés az okosórák és a hasonló kiegészítők iránt, amint az elemzők kimutattak. Az előzetes számítások szerint az idei év végére 16 millió okosóra talál gazdára, míg a következő évben 48 százalékos növekedés várható.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!