Ezek voltak a legnépszerűbb iOS-es és Android-os alkalmazások

HusztiD 2016.02.05. 07:17 iOS, iPhone, Kiemelt hírek 0 db 1 280

app-store

A comScore csapata szokásához híven kiadta a havi felmérését, melyből megtudhattuk, hogy 2015. decemberében melyek voltak azok az alkalmazások, melyet nagy előszeretettel használtak az emberek. Nem mellesleg az is kiderült, hogy melyik operációs rendszert és telefont használták a legtöbbet.

Ha az alkalmazásokról beszélünk a top 3-ba a Facebook, Messenger és a YouTube fért bele. Ezeket a Google appjai követték, a Play, Maps, Search és végül a Gmail. Említésre méltó, hogy a 8. leghasználtabb program a Pandora volt, miközben a Spotify még csak fel sem tűnt a toplistán. Jó hír viszont, hogy az Apple Music eléggé népszerű volt, összesítettben pedig a 11. helyre volt elegendő. Viszonylag még az Apple Maps-nak sem lehet panasza, hiszen ez volt a 13. leggyakrabban használt alkalmazás, mivel a felhasználók közel egyharmada használta.

stat

Ha az okostelefonok gyártóinak megoszlását nézzük, akkor Amerikában az Apple volt a legnépszerűbb. 2015. szeptemberében 43,6 százalékos megoszlással bírtak, decemberre pedig 0,7-et vesztettek a piacból. Másodikként a Samsung végzett, akik előbb 27,6, majd 3 hónap múlva 28,4 százalékos megoszlással zártak. Az LG decemberben 9,9 százalékot, a Motorola 5,3-at, míg a HTC 3,3 százalékot tudhatott magának az egészből.

Végezetül pedig az operációs rendszerek megoszlásáról számoltak be. Tavaly szeptemberben 52,3 százalékos részesedéssel bírt az Android amit decemberre 1 százalékkal növelt. Az iOS korábban 43,6 százalékot tudhatott magának, azonban itt is 0,7-et csökkentek az év utolsó hónapjára. A Windows Phone rendszer stabilan tartja magát a 2,9 százalékos megoszláson, míg a BlackBerry 2015. decemberére 0,9-re csökkent.

Sajnos mint ahogy megszokhattuk, ez a felmérés is csupán az amerikai piacot vizsgálta. Esetlegesen jó lenne, ha kapnánk egy hasonlót globálisan vizsgálva, hiszen abból sokkalta átfogóbb képet kapnánk. Ti mely alkalmazásokat használjátok leginkább?

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!