Legutóbb LegbaCore biztonsági céget vásárolta fel az Apple

HusztiD 2016.02.04. 09:23 Apple 0 db 126

screen-shot-2015-07-21-at-11-54-02-am1

Még csak most került napvilágra a hír, hogy az Apple még tavaly november folyamán felvásárolta a LegbaCore vállalatot. Úgy tűnik, hogy ezidáig sikerült csendben tartaniuk az akvizíciót, azonban Trammell Hudson biztonsági kutató a 32C3 konferencián tartott előadásából napvilágra került az új infó.

Ennek apropóján jelenleg nem sokat tudni a felvásárlás pontos részleteiről, mint ahogyan arról sem, hogy pontosan mire fogják felhasználni az újonnan megszerzett tapasztalataikat az almások. Magáról a LegbaCore-ról annyit érdemes tudni, hogy a munkatársaik biztonsági dolgokkal foglalkoznak, így vélhetően azon lesz az új csapat hangsúlya, hogy szoftveresen biztonságosabbá tegyék OS X, illetve az iOS párosát. Mellékesen rédemes tudni, hogy a LegbaCore volt, aki tavaly nyáron értesítette az Apple-t a Thunderstrike 2 fenyegetéséről, ami még az operációs rendszer elindítása előtt beférkőzik a firmware-be.

Többek között azért érdekes az új felvásárlás, mivel az Apple-t az utóbbi időben egyre jobban támadják a különféle kormányzatok a titkosítás miatt. Bár az almások továbbra is kiállnak magukért, de ha elfogadnak egy-egy új törvényjavaslatot, akkor lehet, hogy más megoldás után kell nézniük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!