Már nem sokáig az Apple a világ legértékesebb vállalata

HusztiD 2016.02.03. 06:48 Apple 0 db 367

Apple CEO Tim Cook speaks at the WSJD Live conference in Laguna Beach

Január második felében már megírtuk, hogy trónfosztás elé néz az Apple, s egyre valószínűbb, hogy hamarosan ténylegesen sor kerül rá. Ha azt nézzük, akkor jelenleg még mindig az Apple a világ legértékesebb vállalata, azonban a napokban ez közel sem volt igaz, hiszen a Google leányvállalata, az Alphabet már túlszárnyalta a jelenleg nem túl nagy piaci értéknek örvendő kaliforniai vállalatot.

A történet annyi, hogy a hétfői nap folyamán 2 százalékot emelkedtek az Alphabet részvényei, amivel a vállalat piaci értéke 533,4 milliárd dollár volt. Ellenben az Apple értéke 1 százalékot esett vissza, így ekkoriban 532,7 milliárdot ért. Ugyan a nap végére már újra az Apple volt az értékesebb, de már ebből látszik, hogy nagyon kevés ideje van az almásoknak, akik immáron négy éve ültek a trónon. Viszonyításképpen kerek egy évvel ezelőtt még 775 milliárdot ért a kaliforniai vállalat, míg ma már bő 200-al kevesebbet köszönhetően a csökkent részvényeknek.

Ha továbbra is így haladnak a dolgok, akkor a következő negyedévtől már búcsút inthet az Apple ettől a címtől. Azt pedig nehéz lenne most megjósolni, hogy mi lesz ősszel, amikor bejelentik az iPhone 7 modelljeit. Vélhetően ekkor megugranak a részvények, de ha továbbra is ilyen ütemben nő az Alphabet, akkor nem valószínű, hogy sikerül visszaelőzniük.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!