Újabb rekord; új béták; hamarosan jön az iPhone 5se – mi történt a héten?

HusztiD 2016.01.31. 07:41 Apple, Kiemelt hírek 0 db 767

Ismételten elmondhatjuk, hogy egy érdekes hetet tudhatunk magunk mögött, ugyanis ezen a héten nem csak új bétákat kaptunk, de az Apple megejtette az idei év legelső pénzügyi konferenciáját, ami némileg kiábrándító volt, de még így is képesek voltak rekordokat elérni.

aapl

2016 Q1: némileg kiábrándító, ám még így is rekord negyedévet zárt az Apple

Ahogyan az várható volt, kedd este folyamán Tim Cook-ék megejtették a 2016 első pénzügyi konferenciájukat, melyekből megtudhattuk, hogy hogyan zárták a tavaly októbertől decemberig tartó időszakot. Az elemzők korábban nagyon pesszimisták voltak, ugyanis csökkenő iPhone eladásokat vártak, ám azt kell mondjuk, hogy egy kicsikét tévedtek, hiszen sikerült ismételten rekord negyedévet zárnia a vállalatnak.

applemoneyhero

Bővebben itt.

Új mérföldkőhöz közelít az Apple Pay

Lassacskán egy új mérföldkőhöz érkezik a másfél éve bevezetett Apple Pay, ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban immáron 966 bank és pénzintézmény támogatja az almás szolgáltatást. Tavaly újabb országokkal bővült a kínálat, hiszen másodjára az Egyesült Királyságban indult el, majd az év vége előtt nem sokkal Ausztráliában és Kanadában egyaránt.

square-apple-pay

Bővebben itt.

iPhone 5se lesz az új 4 colos telefon neve

Ez előző hét második felében felkerült egy videó a netre, amin az állítólagos iPhone 6c látható. Már ekkor kérdéses volt a valódisága, de a legújabb információk ezt megcáfolják, amelyek közeli forrásokból származnak. Jó hír, hogy új morzsákat kaptunk róla, amelyek ha igazak, akkor bizony nem nagyon lesz okunk a panaszra.

screenshot-2016-01-24-22-45-51

Bővebben itt.

Már-már az Intel processzoraival vetekszik az iPad Próban lévő A9X

Több olyan hír volt az elmúlt időszakban, hogy az Apple ARM alapú Mac-eket dobhat a piacra a jövőben. Habár efelől sokan szkeptikusan vélekednek, mégis lehet benne valami, hiszen az AnandTech készített egy tesztet, amelyből lényegében az derült ki, hogy az iPad Próban lévő A9X néhol felér az Intel jelenleg piacon lévő Core M processzorainak a teljesítményével.

Chip-A9X-iPad-Pro

Bővebben itt.

Márciusban debütál az iPad Air 3

Az Apple két hónapon belül bejelenti a legújabb táblagépét, az iPad Air 3-at. Vagyis most erről szólnak a hírek, amik a tűzhöz közeli forrásokból származnak. Tavaly ősszel ugyan kaptunk iPad-et bőven, hiszen frissült a Mini vonal, illetve megjelent a nehézsúlyú Pro. Egy valamit azonban nem kaptunk, ez pedig az új 9,7 colos Air, ami ha igaz, akkor egy fél évvel később mutatkozik be a nagyérdemű számára.

Apple CEO Tim Cook holds an iPad during a presentation at Apple headquarters in Cupertino

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét legelején hírt adtunk, hogy távozott az Apple Car projekt vezetője, majd a gyermekmunka kapcsán is voltak érdekességek. Kicsivel később szóba került az iPhone 5se és az Apple Watch 2, de még az iPad Air 3-ról sem feledkeztünk meg.  A KGI elemzője mondott egy-két okosságot, később pedig beszámoltunk, hogy újabb mérföldkőhöz közelít az Apple Pay. A héten kétszer is hírt adtunk a Samsungról, hiszen elsőnek egy Apple Watch Edition “ellenféllel” álltak elő, majd megtudhattuk, hogy az iPhone 5se-vel egy időben jelenhet meg az új csúcskészülékük.

screenshot-2016-01-24-22-45-51

A hét második felében már megtudtuk, hogy a második negyedévben indul az Apple Watch 2 gyártása,  vagy hogy dupla kamerával érkezhet az iPhone 7 Plus. Később napvilágra került, hogy immáron egymilliárd almás termék van használatban, majd az Intel is felfedte az új processzorait. Végezetül érdekes híreket olvashattunk az iPad Air 3-ról, majd újra az iPhone 5se-ről, s az Apple csereprogramjáról.

Végül szombaton összeszedtük, hogy milyen fontos dolgok történtek az Apple-lel az előző év folyamán. Voltak közötte jó és rossz húzások egyaránt, melyekről itt tájékozódhattok.

Ezúttal ezek voltak a negyedik hét legérdekfeszítőbb hírei. Hogy jövő hétre mit várhatunk, azt nehéz most megmondani. Vélhetően újabb pletykákat hallhatunk majd az iPhone 5se és az Apple Watch 2 kombójáról, illetve új béta szoftvereket is kaphatunk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!