Új mérföldkőhöz közelít az Apple Pay

HusztiD 2016.01.27. 06:40 Apple 0 db 331

square-apple-pay

Lassacskán egy új mérföldkőhöz érkezik a másfél éve bevezetett Apple Pay, ugyanis az Amerikai Egyesült Államokban immáron 966 bank és pénzintézmény támogatja az almás szolgáltatást. Tavaly újabb országokkal bővült a kínálat, hiszen másodjára az Egyesült Királyságban indult el, majd az év vége előtt nem sokkal Ausztráliában és Kanadában egyaránt.

Amerikában ezúttal újabb 50 bank és pénzintézet állt az Apple mellé, így immáron 966-an támogatják a szolgáltatásukat, ami az elkövetkezendő hetek folyamán úgyis tovább bővül, amivel egy új mérföldkövet érnek el. Az Egyesült Királyságban már kisebb ez a szám, ugyanis ott összesen 15 intézet van, míg Ausztráliában és Kanadában csak az American Express. Természetesen az újabb országokban és régiókban szintén várhatóak további bővülések, de egyelőre az amerikai piacból profitál leginkább az Apple.

Továbbá érdemes megjegyezni, hogy hamarosan (ha igazak a pletykák, akkor egy hónapon belül) Kínában elrajtol az Apple Pay, ami ismételten nagy potenciált jelenthet számukra, ugyanis ha az App Store bevételeit vizsgáljuk, akkor ott már Kína dominál. Hogy hozzánk mikor érkezik a szolgáltatás, arról egyelőre semmit sem tudni.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!