Új iOS, OS X, watchOS és tvOS béta szoftverek a láthatáron

HusztiD 2016.01.26. 07:09 iOS, Kiemelt hírek, OS X 2 db 638

img_4588

Tegnap késő este az Apple kiadta a legújabb béta állapotban lévő szoftvereit. Megkaptuk az iOS 9.3, az OS X 10.11.4, a watchOS 2.2 és a tvOS 9.2 második bétákat. Jó hír, hogy ezúttal nem csak hibajavításokat és kisebb teljesítménybeli különbségeket eszközöltek a programozók, hanem sikerült becsempészniük egy-két apróbb újdonságot egyaránt.

Az iOS 9.3 első bétájában bemutatkozott a Night Shift mód, ami most a másodikban már a Control Centerből egy koppintással elérhető. Ez a mód egyébként azoknak kedvez, akik lefekvés előtt nyomogatják a telefonjaikat: ha beállítjuk, akkor a készülék melegebb színekre vált, ami által nyugodtabban aludhatunk (a hidegebb színek elvileg alvási zavarokhoz vezethetnek). Illetve azt is megszabhatjuk, hogy reggel mikor kapcsoljon ki ez a hasznos funkció. Ezen felül az iPhone 6s és 6s Plus tulajok új 3D Touch opciókat kaptak a Beállítások appnál.

Az OS X 10.11.4 második bétája leginkább a már ismert teljesítménybéli javulást és stabilitást hozta, de azért kapott olyan újdonságokat, mint a titkosított Jegyzettömb fájlok és a Live Photo-k megnézése az Üzenetek alkalmazásban. Elvileg most már arra is lehetőségünk van, hogy a Fényképekben megszerkesszük ezeket a képeket.

15686-12107-13161-7708-osxelcapitan-splitscreen-l-l

A watchOS 2.2 telepítéséhez szükségeltetik az új iOS 9.3 béta, s az egyik újdonsága, hogy ezentúl több okosórát csatlakoztathatunk az iPhone-hoz (feltéve, ha a legutóbbi béták vannak mindegyiken). Továbbá megérkezett az átalakított Maps, ami új Nearby funkciót kapott, amit az iOS 9.0-ból ismerhetnek a felhasználók.

Végezetül a tvOS 9.2 második bétája egyaránt kapott pár apróbb újdonságot, amit a negyedik generációs Apple TV kiaknáz. Köztük ilyen a Podcasts alkalmazás, a Bluetooth billentyűzetek támogatása, illetve az iOS féle mappakezelés. Végezetül a tvOS kapott iCloud fotókönyvtár aktivációt, ami természetesen támogatja a Live Photo-k funkciót. Aki rendelkezik iCloud fotókönyvtárral, azok a beállításon belül megnézhetik, illetve az iPhone 6s készülékek segítségével felvett Élő Fotókat bármikor visszanézhetik. Apropó, elérhető a nagyközönség számára a tvOS 9.1.1-es frissítés, ami a már említett Podcast alkalmazást magában foglalja. Irány frissíteni!

Ezek tehát a legutolsó béták újdonságai. Az Apple pont két héttel ezelőtt adta ki az elsőket, s vélhetően ugyanennyit kell várni a harmadik frissítésre. Aki pedig érintett bennük, az a szokásos módon telepítheti a frissítéseket.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 2 db

  1. Fodor21 - 2016.01.26. 20:44

    Valamiért nem jelzi az új Beta-t a telefon, a watch az előzőt sem jelezte….

  2. Fodor21 - 2016.01.27. 12:36

    Ez public beta?

Szólj hozzá Te is!