Már-már az Intel processzoraival vetekszik az iPad Próban lévő A9X

HusztiD 2016.01.26. 07:07 iPad 0 db 353

Chip-A9X-iPad-Pro

Több olyan hír volt az elmúlt időszakban, hogy az Apple ARM alapú Mac-eket dobhat a piacra a jövőben. Habár efelől sokan szkeptikusan vélekednek, mégis lehet benne valami, hiszen az AnandTech készített egy tesztet, amelyből lényegében az derült ki, hogy az iPad Próban lévő A9X néhol felér az Intel jelenleg piacon lévő Core M processzorainak a teljesítményével.

Röviden összefoglalva a teszt rámutatott, hogy az A9X a Broadwell és Skylake Core M processzorokkal egyaránt képes ringbe szállni, ami remek teljesítményt tükröz, hiszen az előző generációs ARM chipek még nem voltak ennyire erősek. Természetesen az A szériás egységeknek még mindig van hova fejlődniük, hiszen az A9X több téren maradt alul, mint amit megnyert, de annyira számottevő különbségekről nem beszélhetünk. A tesztek egyaránt rámutattak, hogy az iPad Pro ereje a tavaly piacra dobott Retinás MacBook gépek erejével vetekszik.

A felmérésből kiderült, hogy az Apple egyre erősebb processzorokkal áll elő. Évről évre jelentős sebességnövekedések tapasztalhatóak, melyekkel már-már a notebookok erejével vannak egy szinten. Ha ez így folytatódik, akkor az sem elképzelhetetlen, hogy akár 2018-ra már egy annyira erős chipet kapnak az iPad-ek, amivel az erősebb Intel processzorokat egyaránt maguk mögé utasíthatják. Ébresztő Intel!

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!