KGI: 2016 a MacBook éve lesz

HusztiD 2016.01.26. 17:37 Egyéb, Kiemelt hírek 1 db 302

retina_macbook_elcap_roundup_header

Ming-Chi Kuo, a KGI elemzőjének neve már sokatok számára ismerősen csenghet, hiszen az elmúlt évek folyamán többször hallatott magáról. Méghozzá nem akárhogyan, hiszen az elemzéseinek zöme helytálló volt. Ezúttal újra hangot adott az elképzeléseinek, s ismételten érdekes dolgokat osztott meg a nagyérdeművel.

Kuo elmondása szerint a jelenleg nagy visszhangot keltő iPhone 5se/6c nem lesz annyira innovatív, sem pedig form factor, mint ahogyan azt várjuk, ergo nem fog annyira nagy eladásokat produkálni. Számításai alapján az idei évben 10-12 millió darabot szállíthatnak le belőle (korábban még 18-20 millióról szóltak az elemzései). Ha helyesek az elképzelései, akkor az Apple az előző negyedévben 77 millió iPhone-t adott el (amire este már hivatalosan fény derül), ugyanakkor a jelenlegi negyedévre 29,7 százalékos visszaesést tippel, ami 43 millió telefont jelent. A gyengébb eladások ellenére mégis úgy hiszi, hogy az év első felében nagyobb népszerűségre tesznek szert a MacBook modellek, amivel némileg átfedik az iPhone és iPad kieséseit.

iphone6c-780x585

Ming szerint az idei év bajnoka a MacBook család lehet, hiszen ezen a piacon akár 20 százalékos növekedés várhat az Apple-re az előző évhez viszonyítva. Persze ez nagyban fog attól is függni, hogy mit terveznek a kaliforniaiak. Piacra dobnak egy erősebb MacBook modellt? Akkor mi lesz az Air-rel, fölöslegessé válik? Illetve az idén frissülő MacBook Pro család mennyivel lesz gyorsabb, mint az előző generációs? Esetleg egy új, vékonyabb formatervet kap, ami mellé akár plusz üzemidőt tudnának biztosítani? Jelenleg ezen kérdések megválaszolására vár a piac, így remélhetően az Apple-nek idén sikerül nagyot alkotnia a hordozható laptopok terén.

Időközben pedig a Piper Jaffray elemzője, Bull Gene Munster is felszólalt, aki szerint most ideális AAPL részvényekbe fektetni, ugyanis 50 százalékos emelkedés elé nézhet az iPhone 7 bejelentésével. Merész kijelentés, de semmi sem elképzelhetetlen. Ősszel meglátjuk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Hozzászólások száma: 1 db

  1. Karsai Milán - 2016.01.26. 19:55

    Nem vékonyabb pro-k kellenének, hanem végre tisztességes grafikus kártyákkal kellene felszerelni őket. Menjenek már a pcs-ba az intel graphics nevű szutyokkal 700 ezres gépekben…

Szólj hozzá Te is!