Kilépett az Apple Car projekt vezetője

HusztiD 2016.01.25. 07:01 Egyéb 0 db 174

applecarplay_8232_hr1

A Wall Street Journal legújabb értesülései szerint Steve Zadesky otthagyta az Apple-t, aki a szóbeszédek alapján a Project Titan-ért, alias a régóta szóban forgó elektromos autóért volt felelős. Zadesky majdnem 17 évet töltött az Apple-nél, ám személyes okokra hivatkozva most mégis otthagyja a kaliforniai vállalatot.

A beszámoló szerint konkrétan nem derült ki, hogy tulajdonképpen miért távozott az Apple-től, csupán személyes okokra hivatkozott, s elvileg semmi baj nem volt a teljesítményével, hiszen meg voltak vele elégedve. Egyelőre arról sem tudni semmit, hogy ki veszi át a helyét a Project Titan kapcsán. A szóbeszédek alapján Zadesky még 2014 folyamán kapott engedélyt arra, hogy az elektromos autók piacán kutakodjon, s dolgozzon rajta a Titan-on.

Zadesky az Apple-t megelőzően három évet húzott le a Fordnál, mint mérnök. Többek között azért is érdekes a távozása, mivel az almásoknál háromszor akkora csapatot irányított, mint ahányan anno az autógyártónál voltak.  A legutóbbi hírek szerint pedig 2019-20 kapcsán várhatjuk az Apple Car bemutatkozását.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!