Új iOS és OS X frissítések; trónfosztás; Kalifornia is bekeményít – mi történt a héten?

HusztiD 2016.01.24. 10:13 Apple, Kiemelt hírek 0 db 337

Izgalmas volt ez a hét is, hiszen iOS és OS X frissítések mellett megtudhattuk, hogy trónfosztás várható, hiszen már nem biztos, hogy sokáig az Apple lesz a világ legértékesebb vállalata, illetve kiadtak egy nyilatkozott az iPhone 6s modellek kapcsán.

15612-12013-tsmc_semiconductor_fab15_11-l

Az Apple reagált az iPhone 6s-t érintő töltöttségi szint kijelzésre

A hétvége folyamán az Apple kiadott egy új közleményt, melyben az iPhone 6s és 6s Plus készülékek akkumulátorát illetően próbálnak meg segíteni. Aki rendelkezik a tavaly megjelent telefonok egyikével, az lehetséges, hogy találkozott már hasonló problémával, hogy a telefon nem megfelelően mutatja az aksi töltöttségi szintjét. Ezt illetően hallatott magáról az Apple.

screen-shot-2016-01-16-at-4-38-12-pm

Bővebben itt.

Megjelent az iOS 9.2.1 és az OS X 10.11.3

Kedd este az Apple elérhetővé tette az iOS 9.2.1 és OS X 10.11.3-as frissítéseket, melyeket a már megszokott módon tölthettek le. Az iOS-t illetően nem kaptunk pontos leírást, hogy min javítottak, csupán annyit, hogy kisebb hibajavításokat és teljesítménybéli javulásokat hozott. Az OS X-et illetően pedig javult a Wi-Fi megbízhatósága, illetve a Handoff és AirDrop funkciókon bővítettek egy kicsit az almás programozók és a Mail és iCloud Photo Sharing kapcsán javítottak egy pár hibát.

ios_9_ipad_iphone

Li-Fi technológia felé nyit az Apple?

A programozók kutakodtak kicsit az iOS 9 különböző verzióinak kódsoraiban, s Li-Fi-re utaló jeleket találtak. Ennek hatására egyből megkezdődtek a találgatások, hogy az Apple egy nagy sebességű, vezeték nélküli adatátviteli eljáráson dolgozik, ami kapcsán még anno 2013-ban levédetett egy szabadalmat.

Li-Fi-wireless_00_TESLA_Institute

Bővebben itt.

Saját hazájából, Kaliforniából is kitiltanák az iPhone-t

A hét második felében beadtak egy új törvényjavaslatot Kaliforniában, amelyet ha elfogadnak, akkor az államban csak úgy értékesíthetnek okostelefonokat, ha azok titkosításához a gyártó ad egy hátsó ajtót. Ergo ez azt jelenti az Apple szemszögéből vizsgálva, hogy engednie kell az államnak és teljesen letiltják itt az iMessage és FaceTime alkalmazásokat, vagy megmakacsolják magukat és beintenek (amire persze kicsi az esély).

d50ca18b279fe634

Bővebben itt.

Trónfosztás elé nézünk?! Már nem sokáig az Apple a világ legértékesebb cége?!

Az Apple 2013 óta a világ legértékesebb vállalata. Steve Jobs halála után is sikerült nagy népszerűségre szert tenniük az almásoknak, hiszen világszerte fogytak milliós tételekben az iPhone-ok és az egyéb termékek, amelyek hozzájárultak, hogy a vállalat azzá legyen, ami még mindig: a világ legértékesebb cégévé. Hamarosan trónfosztás várható, ugyanis a Google egyre jobban kezd felzárkózni az Apple mellé. Jelenleg az almások csupán 47 milliárd dollárral érnek többet, ami ugyan nem kevés, de ugyanakkor ilyen mennyiség mellett szinte eltörpül.

20140909_applevent-milo_0033-780x540

Bővebben itt.

További érdekességek

A hét elején felmerült, hogy március helyett szeptemberben kapjuk meg az Apple Watch 2-t, illetve megtudhattuk, hogy június végén lehúzza a rolót az iAd szolgáltatás. Ha helyesek a Bloomberg elemzőjének számításai, akkor hamarosan 8 milliárd dollárnyi kártérítést fizethet a kaliforniai vállalat egy trösztellenes ügy kapcsán. Még olyan hírünk is volt, hogy az Apple a halálesetekkor is nagyon komolyan veszi a titoktartást, majd fény derült, hogy egy újabb pert nyertek a Samsunggal szemben.

Apple-Watch-2-concept-by-Eric-Huismann-780x439

A hét második felében az Apple kiadta a Music Memos alkalmazást, majd jött a hír, hogy a június 13-ai héten kerülhet megrendezésre az idei WWDC. Nem sokkal később beszámoltunk, hogy eléggé instabil az új iOS frissítés, majd egy felmérésből kiderült, hogy az App Store még mindig jobb bevételeket produkál, mint a Google Play. Végezetül pedig kaptunk egy remek iPhone 7 és iOS 10 koncepciót, majd az Apple bejelentette, hogy hamarosan Európában is saját iOS fejlesztői központot nyitnak.

Ezek voltak a harmadik hét legérdekesebb történései. Jövő héten vélhetően kapunk újabb béta frissítéseket, no meg biztosan lesznek egyéb érdekes híreink is, úgyhogy maradjatok velünk.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!