iOS fejlesztői központ nyílik Nápolyban

HusztiD 2016.01.22. 07:15 Apple 0 db 114

screen-shot-2016-01-21-at-2-14-08-am1

Az Apple kiadott egy új sajtóközleményt, melynek keretein belül bejelentették, hogy hamarosan Európában megnyílik az első iOS App Development Center. A fejlesztői központ Olaszországban, azon belül Nápolyban lesz megtalálható, ám a közlemény szerint az idő előrehaladtával további intézményekkel bővülhet a jövőben az EU.

Mint azt tudjuk, az App Store elindulása óta töretlen népszerűségnek örvend a digitális áruház. Ha csupán Európára bontjuk le az adatokat, akkor 1,2 millió munkát adott a fejlesztőknek, amiből 75 ezer csak Olaszországot érinti.  Az európai fejlesztők eddig több, mint 10,2 milliárd eurót kerestek az App Store-ral, ami szintén kiemelkedő  teljesítményt tükröz.

Ennek kapcsán nyitja meg az első iOS App Development Centert Nápolyban az Apple, hiszen szeretnék, ha a fiatal fejlesztők célirányosabban tanulnának, amivel később munkahelyet teremtenek nekik. A közleményből sajnálatos módon nem derült ki, hogy pontosan mikor nyitja meg a kapuit a központ, de vélhetően erre az elkövetkezendő hónapok folyamán sor kerül. Reméljük, hogy az idő elteltével egyszer hazánkban is megadatik egy hasonló lehetőség.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

Szólj hozzá Te is!