App Annie: népszerű a Google Play, de még mindig az App Store a jövedelmezőbb

HusztiD 2016.01.21. 17:59 iOS, Kiemelt hírek 2 hozzászólás 350

screen-shot-2016-01-20-at-9-56-22-pm

A leginkább tech témával foglalkozó App Annie csapata egy újabb felméréssel állt elő, ahol többek között az App Store bevételeit vizsgálták. Elöljáróban annyit elmondhatunk, hogy a tavalyi év folyamán mind az App Store és a Google Play áruház is növekedett, ám bizonyos szempontból mégis az almások diadalmaskodtak.

A beszámolóból kiderült, hogy a Google rendszeréről kétszer annyi letöltést indítottak el a felhasználók, mint az iOS-ről. Ennek kapcsán hihetnénk azt, hogy a Play áruház volt a jövedelmezőbb, de akkor bizony nagyot tévednénk. Az App Store 75 százalékkal több bevételt könyvelhetett el, mint a droidos vetélytársa. Ha ezt a 2014-es adatokhoz viszonyítjuk, akkor ott még csupán 70 százalék volt a különbség, így elmondható, hogy az almás júzerek idén jobban kitettek magukért.

Az App Annie-ről tudni érdemes, hogy több mint egy millió alkalmazást követ nyomon. Mindkét platform top 100-as listájáról 94-ről tudtak statisztikával szolgálni. Sajnos iOS téren lehetetlen számukra lenyomozni az Apple által készített alkalmazásokat, mint például a Garageband, Keynote, Pgaes, Numbers vagy az iTunes U-t. Ez azt jelenti, hogy amit a felhasználók letöltöttek, abban nincsenek benne az ilyen programok, amelyek ugyebár ismételten emelnének az App Store letöltésein.

screen-shot-2016-01-20-at-9-56-53-pm

Érdemes megemlíteni Kínát egyaránt hiszen az utóbbi időben egyre nagyobb bevételekre tesznek szert ezen a piacon a kaliforniaiak. Annyira megnövekedett a régió, hogy immáron ez az App Store fő piaca, hiszen sokkal jövedelmezőbb, mintha az Amerikai Egyesült Államokét nézzük. Ebből adódik, hogy 2015-ben már nem az amerikaiak, hanem a kínaiak könyvelhették el a legtöbb letöltést az App Store-ból.

Két héttel ezelőtt beszámoltunk, hogy 6,4 milliárd dollár profitot hozott az Apple számára az App Store az előző év folyamán. Érdemes lesz jövőre visszanézni, hiszen vélhetően tovább folytatódik a tendencia.

Tetszett a bejegyzés? Lájkold, csiripeld, oszd meg!

A szerző

2 hozzászólás

  1. Lonsdale - 2016.01.24. 19:49

    Mivel ami androidon ingyenes,az ios-en fizetős.A többi meg szimplán jóval drágább ios-en.

  2. ERIKA-NYÁRI JózsefLászló - 2016.12.27. 16:15

    24.12.2016 messengeremen az üzeneteimet nem továbbítja a címzetteknek :'( !!!: “küldés nem sikerült!, vagy: ‘te erre a beszélgetésre nem tudsz válaszolni” :'( :'( :'( !!!!
    Létezhet?: a messengeremnél a ‘kékköralapban a fehér + et törölnöm kellene? Megjegyzem,azt sem tudom,MIÉRT került az be :'( :'( :'( !!!
    Hol lehet -ha szükséges – “ma napom” törölnöm???
    a Google Play Áruház iTunes App – ban hol lehet frissítenem B-) ???
    Segítséged megköszönve, maradok <<-your my dear brother Erika

Szólj hozzá Te is!